For dette ble ei forestilling der variasjon og dyktige solister og sangere bidro til å skape en direkte imponerende forestilling!

For femte året på rad innbød Opera Trøndelag til Operagalla, for første gang på utsida av Kimen i den nye Kimenparken. Det fungerte godt for de 500 som fikk med seg denne oppsettinga.

Gjennom hele 25 nummer, fordelt på to avdelinger med en halvtimes pause mellom, fikk vi servert det ene vakre stykket etter det andre fra operaens verden og noen andre kjente sangnummer. For dette ble ei kveldsforestilling i behagelig utetemperatur og uten en regndråpe, og som satt som støpt allerede fra første nummer.

Hva var vel mer naturlig enn å starte med en av sangene fra Olav Engelbrektsson «Det skjer i natt» framført av Tone Kummervold, for det var nettopp gjennom denne midnattsoperaen hvor Opera Trøndelag fikk vokse og utvikle seg.

Allerede tidlig i programmet merket vi oss nummer som skilte seg ut. Et slikt var «Rusalkas sang til månen» som ble både vakkert og litt sart framført av Camilla Vist. Hun høstet da også mye applaus fra publikum.

Operaskolen imponerte

Ungene fra Operaskolen, i alder fra 10–17 år, fikk også slippe til flere ganger i løpet av kvelden. Først bidro de med den morsomme «When I Grow Up» der de blant annet brukte sparkesykler på scenen. Morsomt ble det også da de framførte en medley fra «Annie» og «Oliver».

På forhånd var det kjent at Oda Fredriksen fra Stjørdal ble utnevnt til «Årets Trønderske Operatalent». Henne fikk publikum se og høre i stykket «Cherubinos arie: Non so piu» der hun spilte en ung og forelsket gutt. Oda imponerte mange med både variert og klangfull stemmeprakt.

O sole mio

Etter pausen var det de tre tenorene Are Hembre, Torstein Fosmo og Thomas Ruud som startet med sammen å framføre den kjente «O sole mio», der de vekslet på å prøve å overgå hverandre. Morsomt ble det, og med utrolig sterke sangprestasjoner fra alle tre.

Både Are Hembre og Torstein Fosmo bidro med hver sin arie litt seinere ut i den andre avdelinga. Are sang den litt rolige «Una Furtiva» mens Torstein framførte en sterk versjon av den litt morsomme «Adams Arie».

Ekstra sterkt ble det mot slutten av konserten da Thomas Ruud på en imponerende måte sang den mektige arien «Nessun Dorma». Da nærmest dirret det i lufta utenfor Kimen!

Dyktige konferansierer

Til å binde sammen det hele gjorde Karianna Sommerro og Åsmund Lockert Rohde en utmerket jobb. I tillegg til å være gode konferansierer fikk de også slippe til i flere nummer, blant annet i to sanger fra musikalen «Hair».

Da alle aktører sammen sang «There´s no business, like show business» som avslutningsnummer på en lang og innholdsrik Operagalla, svarte publikum med velfortjent langvarig og stående applaus.