- Vi tok en sjanse med å velge utrønderske artister, og med 1600 solgte billetter må vi si oss kjempefornøyde, sier Ole Ivar Teigen, en av arkitektene bak Byfesten i Stjørdal.

Selv om regnet skyllet ned over Kimenparken, maktet arrangørene å selge billetter.

- Vi solgte 200 billetter etter at folk visste at det ville komme mye regn. Det forteller oss at stjørdalingene har tatt vel i mot byfesten, sier han.

Går i null

Med 1600 solgte billetter slipper arrangørene å ligge våkne med tanken på økonomien.

- Vi kommer til å gå i null uten tilskudd, og det gjør det enklere med tanke på å legge planer for neste år. Det vil også gjøre det lettere å få med nye samarbeidspartnere til neste års Byfest, som kan bli enda større, sier Teigen.

- Tenker ikke på været

Varaordfører Ole Hermod Sandvik koste seg på Byfest, her avbildet med to feststemte stjørdalinger, fra v. Elisabeth Henriksen og Gunn Beate Bratås. Foto: Frank Skaufel

Han skryter av stemningen i Kimenparken, og får støtte av varaordfører Ole Hermod Sandvik som koste seg på konserten sammen med gode venner.

- Jeg tenker ikke på været. Hvis det hadde vært finvær, ville det kanskje vært tusen til, men det som er positivt er at arenaen og logistikken fungerer utmerket, sier han.

Sandvik tror Byfesten vil bli et varemerke for Stjørdal.

- Vi konkurrerer med Olavsfestdagene og Åge-konserten, som ble avlyst i Verdal. At det kommer 1600 i regnværet vil bli lagt merke til, sier Sandvik, som roste Jarle Bernhofts sceneopptreden.

Jarle Bernhoft imponerte Ole Ivar Teigen og alle andre under Byfesten. Foto: Frank Skaufel

Stikk til Verdal

Ordfører Ivar Vigdenes kunne ikke dy seg da han fikk høre at arrangørene av Åge Aleksandersen-konserten i Verdal, valgte å avlyse på grunn av regnværet.

- Bare sarte folkeslag avlyser fest på grunn av noen regndråper. I Stjørdal lar vi oss ikke affisere av slike distraksjoner. Dette er bare starten, sier ordføreren.