Næringslivet er tungt inne i årets Grenseløse Meråkerdager. Det samme er kommunen.

– Dette er nytt i forhold til de siste årene, og det betyr veldig mye. Dette var egentlig intensjonen da vi etablerte Grenseløse Meråkerdager, sier Gunnar Smedberg, mannen som har vært med på å lede Grenseløse Meråkerdager helt siden starten.

Næringslivet

2017-utgaven av Grenseløse Meråkerdager vil få rundt 75 utstillere totalt. 35 av disse tilhører den tradisjonelle kunst- og håndverksmessa, som også i år blir å finne i håndballhallen. Resten, rundt 40 utstillere, blir å finne i næringslivsdelen, som holder til i Meråkerhallen.

Nettopp den solide oppslutningen fra næringslivet er nytt i år, og veldig viktig, ifølge Gunnar Smedberg.

– Skal næringslivet ha arbeid, må de ut på banen og vise hva de har å tilby. Grenseløse Meråkerdager er en ideell arena for å profilere seg, sier han.

Bredt spekter

Med 40 utstillere er næringslivet bredt representert. Reiselivet stiller med flere lokale aktører, lokale bedrifter som Natre, Verform og Byggtorget er på plass, og en gruppe virksomheter innenfor bygg og anlegg har slått seg sammen om en felles stand.

– Totalt vil vi være 15 bedrifter som står bak denne standen. 12 av disse vil være på plass under dagene, sier Tom Slungård, talsmann for en gruppe entreprenører og håndverkere som tidligere i år har gått sammen om et felles forum for bedrifter innenfor bygg og anlegg i Meråker.

Langsiktig

– Det krever både tid og penger å delta. Hva har dere igjen for det?

– Dette handler om langsiktig satsing som kanskje ikke får noen nettoeffekt i øyeblikket. Men det er viktig å framstå som den gruppen vi er, og informere om at vi sammen har kapasitet til å ta oppdrag som kanskje er for store hvor hver enkelt av oss. Sammen dekker vi omtrent hele spekteret, vi utgjør en god totalitet. Jo, dette gleder jeg meg virkelig til! sier Tom Slungård.

Digital kommune

Også Meråker kommune er sterkt inne i bildet denne gang. Kommunen stiller med en 100 kvadratmeter stor stand med framtidens teknologi som tema. Sektorsjef Gunhild Warø, som er kommunens representant i forberedelsene til «dagene», skriver i en e-post at kommunen vil vise fram det siste nye innen velferdsteknologi, ny teknologi innen kommunal utvikling, og framtidens digitale klasserom.

«Selv om vi er opptatt av teknologi, er vi først og fremst opptatt av å snakke med folk. Ordfører og rådmann vil være på plass begge dagene», skriver Gunhild Warø.

Kunst og håndverk

Kunst og håndverksmessa har i alle år vært selve ryggraden i arrangementet, både før og etter at man tok i bruk Grenseløse Meråkerdager som merkenavn. I år har den 35 utstillere.

– Vi kunne ha vært flere. Håndballhallen har begrenset plass fordi vi også skal ha kafeteria der. Men utstillerne vil gjerne være i håndballhallen fordi der er det mer intimt. Responsen har vært veldig positivt, der vi også har fått spørsmål om plass fra flere nye, sier Gunnar Smedberg.

Nytt selskap?

Gjennom 22 år har Gunnar Smedberg vært drivkraften i arbeidet med Grenseløse Meråkerdager og forgjengeren, kunst- og håndverksmessa i Meråker. Dette er en jobb som 65-åringen først og fremst har gjort for Meråker skolekorps gjennom både oppturer og nedturer

Etter hvert så selskapet Grenseløse Meråkerdager dagens lys, med flere aktører involvert. Men selskapet ble avviklet, og skolekorpset fortsatte alene, forutsatt at de fortsatt fikk bruke merkenavnet «Grenseløse Meråkerdager».

Med oppslutningen som «dagene» nå begynner å få, øyner han muligheten for å kunne stable et selskap på bena igjen, slik at «dagene» igjen kan få en litt større organisasjon enn bare Gunnar Smedberg og styret i skolekorpset til å arbeide med Grenseløse Meråkerdager.