Første skoledag er for mange en helt spesiell dag. Både skremmende og spennende. På Vikhammeråsen var det 19 elever som hadde sin første skoledag på mandag.

Som alltid på første skoledag var det ikke alle som var like høye i hatten da de gikk frem for å hilse på avdelingsleder Guri Bade Nilsen og lærerne.

Sjenanse

Men etter en halvtime med lærerne Christian Ydstie og Rita Berg-Moen var det meste av sjenansen borte. Ikke disiplinert som en klasse ennå, men på god vei. Da hadde de på en forsiktig måte gått gjennom mange av de reglene som gjelder på for skolebarn. Sakte, men sikkert husket de fleste at de skal rekke opp hånda før de får snakke.

Thea Emeline T. Kjærstad og Amalie E. Arntsen hadde en fin start på skolen og pludret ivrig da det ble tid for mat.

–Det er kjempefint. Jeg har gledd meg lenge til denne dagen. Her på skolen skal vi gjøre masse ting. Når vi er ute skal vi leike oss og inne skal vi lære masse, sa Thea ivrig og Amalie legger til at hun har lenge sett fram til denne dagen.

Lærer Christian Ydstie med førsteklassen på Vikhammeråsen grendaskole i den første timen i lyttekroken. Foto: Richard Bakken

Vil ha lekser

På nabobordet satt Herman S. Dahl, Håkon L. Fornes, Malin Løvseth og Andrea H. Bones. De var opptatt av hva de får i lekser.

- Ja, vi vil ha lekser. Mye lekser, sa Malin ivrig.

Herman var opptatt av at de også måtte være en del ute.

– For ute skal vi leike oss i friminuttene, sa han.

– Jeg kan lese og kan mange tall. Dette blir artig, sa Malvin mens hun spiste opp maten.

209 skolestartere

Kommunalsjef Ester Sandtrø forteller at det var meldt inn 209 elever til skolestart i 1. klasse denne høsten.

– Dette er et normalt antall de siste årene. Kullene kan variere litt, men de bruker å ligge på litt over to hundre elever, sier Sandtrø som ønsker de nye elevene velkommen til Malvikskolen og at de skal få gode skoledager i et trygt og godt miljø.