Kronprins Haakon Magnus åpnet Kimen kulturhus fredag 21. august 2015 foran nærmere 10.000 personer. Nå, mandag 21. august 2017, kan stjørdalsordfører Ivar Vigdenes se tilbake på to innholdsrike år.

– Stjørdal fikk bystatus i 1997 i navnet, men det var 21. august 2015 startskuddet gikk som by i gavnet. Det var først da vi ble en ordentlig by. Kimen har forandret Stjørdal, og Kimen har forandret oss som stjørdalinger, sier han.

– Et vendepunkt

Ordføreren mener at stjørdalingene bruker byen på en helt annen måte nå enn tidligere.

– Vi går mer ut, spiser mer ut og deltar på flere kulturelle arrangement i sentrum. Vi har et utrolig godt utgangspunkt for den videre utviklingen av byen vår nå, understreker Vigdenes.

På spørsmål om hva som har vært den aller største opplevelsen i Kimen kulturhus, får han vanskeligheter. Men:

– Som den monarkisten jeg er så må jeg svare selve åpningen. Kronprins Haakon Magnus var til stede sammen med nærmere 10.000 frammøtte. Et vendepunkt i Stjørdals historie, sier Ivar Vigdenes.

Enhetsleder Jomar Ertsgaard i Kimen kulturhus er stolt av den aktiviteten som har vært i kulturhuset disse to årene.

– Det vi er mest glad for, er at Kimen har blitt hverdagshuset – en møteplass på tvers av alder, kulturer og interesser, sier Ertsgaard.

Antall besøkende

Hvis vi ser på sum besøk hos alle funksjoner i kulturhuset siden åpningen i 2015, så viser det 1.731.500 besøk.

Det har vært arrangert 180 konserter med billettsalg, 130 forestillinger innen teater, revy og dans med billettsalg og 205.000 solgte kinobilletter.

Carbon fritidsklubb kan skilte med 31.500 besøk, mens 30.000 besøkende har vært innom Stjørdal kirke. Og biblioteket har hatt 1,3 millioner besøk.

– Alle disse tallene er anslag, men som vi rapporterer inn, sier Jomar Ertsgaard, som lover like stor aktivitet i tiden framover.

– Vi føler at vi er på riktig nivå og når ut til hele regionen. Det er lagt et godt grunnlag de første to årene, sier han.