I 2014 ble hun sertifisert yogalærer og har siden undervist over 1000 timer. I forrige uke hadde saksvikkvinnen Sara Thoresen Støbakk første åpningsdag i nye Soleyoga i Verkstedbygget på Midtsandtangen.

– Helt tilfeldig fikk jeg et tips om at det fantes et sted her nede. Selv hadde jeg ikke engang hørt om bygget, forteller hun.

Stortrives

Lokalene framleier hun av hommelvikingen Lars Hamran. Snekkermesteren har skrevet en langtidskontrakt med Miljødirektoratet og disponerer store deler av det gule bygget på friluftsområdet.

– Det er et utrolig fint sted for å drive med tilstedeværelse, sier Støbakk.

Kokte i hodet

Det var i 2010 at hun selv fikk øynene opp for yoga. I en krevende hverdag med tre barn og full jobb som barnehagelærer ved steinerbarnehagen på Rotvoll i Trondheim ble avspenningstrening en vei ut av stresset.

– Livet tok meg litt igjen. Jeg bare dura på, var flink og ordnet alt. Plutselig begynte det å koke i hodet. Ble ikke kvitt stresset, forteller hun.

Med regelmessig yoga fikk hun kontroll på plagene. Kort tid etter begynte hun selv å undervise og siden har det gått slag i slag. Støbakk etablerte Soleyoga og holdt i startfasen timer for bekjente på Steinerskolen på Rotvoll. Etter hvert bestemte hun seg for å ta timene med seg hjem til Malvik. De siste årene har hun hatt faste timer ved treningssenteret Sport & Trim på Vikhammer. Sommeren 2017 sa hun opp jobben i barnehage for å konsentrere seg fullt og helt om Soleyoga. Et ledd i satsingen er etableringen i Verkstedbygget. Nå tilbyr hun timer på alle nivå, både formiddag og kveld, for privatpersoner og bedrifter.

– Jeg er ikke veldig opptatt av fancy posisjoner. Pust, oppmerksomt nærvær og tilstedeværelse er det viktigste. Du skal kjenne at du har en kropp, sier Støbakk.

Lavterskel

Hun er opptatt av å formidle at yoga er et lavterskeltilbud for kvinner og menn i alle aldre.

– Mange tenker at de ikke kan begynne på yoga fordi de er for stive eller i for dårlig form. Jeg tenker motsatt. Yoga er bra om du kanskje har litt vondt i ryggen, sliter med kroppen eller kjenner litt på stresset. Gjennom yoga beveger en seg, strekker og tøyer. Avspenninga det gir er noe helt annet enn å bare legge seg nedpå. På sofaen surrer tankene fortsatt i hodet, sier Støbakk.

Godt for psyken

Vibeke Dahn fra Sveberg ble introdusert for yoga i vinter. 36-åringen var en av fem deltakere på den aller første timen i Verkstedbygget forrige tirsdag. Dahn mener de flere tusen år gamle teknikkene gjør godt for psyken.

– Jeg føler at det styrker kroppen, og så gir det deg muligheten til å koble helt av i noen minutter. Ute på tur er det så mange andre inntrykk, sier hun.

Uhøytidelig

Sara Thoresen Støbakk har en målsetting om å skape lystbetonte og uhøytidelige timer i de nye lokalene.

– Jeg er barnehagelærer og tar det ikke så alvorlig. Det barnslige må være med. Målet er at folk skal bli glade, sier hun.