Norsk Kylling skal bygge ny fabrikk og vurderer både Kjeldsbergtomta i Malvik og Furumoen i Orkdal. Sistnevnte har vært førstevalg av hensyn til pris og størrelse, men før helga ble det kjent at fylkesmannen i Sør-Trøndelag ikke ønsker en omregulering av matjorda på det aktuelle området. Malvikordfører Ingrid Aune (Ap) sier hun har registrert innsigelsen fra fylkesmannen.

– Jeg er glad for at fylkesmannen signaliserer et regionalt perspektiv i denne saken. Hvis vi i Malvik kan legge til rette for nye arbeidsplasser sentralt i Trøndelag, så gjør vi gjerne det, sier Aune.

Ikke på bekostning av friluftsinteresser

Hun forteller videre at kommunen har en løpende dialog med Norsk Kylling og at hun sammen med toppledelsen i administrasjonen har jobbet med saken gjennom hele sommeren. Ifølge Aune har rådmannen i samarbeid med grunneierne nå lagt til rette for en utvidelse av Kjeldsbergtomta på Sveberg.

– Vi kan nå tilby ei tomt som er større enn det forslaget som opprinnelig lå på bordet. Tomta er konfliktfri, byggeklar og skal imøtekomme Norsk Kylling sine behov, sier Aune og poengterer at utvidelsen ikke vil gå på bekostning av friluftsinteresser på Sveberg.

Kjeldsbergtomta eies av trondheimsinvestorene Kaare Arnstad og Hasle Gjerde gjennom selskapet Sveberg Næringspark AS. Tilstøtende areal eies av Malvik kommune. Det er dette området kommunen nå ønsker å tilby den flytteklare gauldalsbedriften.

– Ikke dyrere

Kjeldsbergtomta er 97 mål. Med utvidelsen vil kommunen kunne tilby ei tomt på drøyt 120 mål. Overfor Adresseavisen bekrefter Styreleder i Sveberg Næringspark, Kaare Arnstad, at selskapet sammen med kommunen jobber for å finne en løsning.

– Ja, vi har intensjoner om å tilfredsstille kravene fra Norsk Kylling, og ønsker å kjøpe kommunalt areal for å ha en større tomt å tilby, sier Arnstad til avisa.

Han avviser at tomta i Malvik vil bli dyrere enn den i Orkdal.

– Jeg har merket meg at de hevder det. Men når sluttregnskapet gjøres opp, mener jeg tomta i Orkdal vil bli like dyr. Tomta på Sveberg er ferdig planert og det er gjort mye reguleringsarbeid som ikke er tilfelle på den andre tomta, sier Arnstad til Adresseavisen.

Bortreist

Ifølge ordfører Ingrid Aune er Norsk Kylling er gjort kjent med tilbudet fra kommunen.

– Har du vært i kontakt med administrerende direktør, Kjell Åge Stokbakken, etter at innsigelsen fra fylkesmannen ble kjent?

– Stokbakken har vært i Provence. Han er på vei hjem nå og vi har avtalt å snakkes. Vi skal fortsatt ha en jevn og god dialog, slik vi har hatt lenge, sier Ingrid Aune.

Til Bladet sier Stokbakken følgende om tilbudet fra Malvik kommune:

– Vårt valgte konsept krever en tomt opp mot 150 mål. At man jobber med utvidelse av tomt i Malvik er i så måte positivt, skriver direktøren i en sms.

Ny vurdering

Til Adresseavisen sier direktøren at tomta i Orkdal fortsatt står øverst på Norsk Kyllings ønskeliste.

– Det forutsetter selvsagt at reguleringen går i orden, sier han til avisa.

Landbruksdirektør hos fylkesmannen i Sør-Trøndelag, Tore Bjørkli, opplyste til Adresseavisen tirsdag at de har gjennomført et møte med Orkdal kommune og at det vil bli gjort ei ny vurdering av tomta på Furumoen.

– Vi er villige til å ta en runde til når vi har fått de opplysningene vi har bedt om, sier han til avisa.