Aslaug Skarsaune Svenning (t.v.) i Refugees Welcome to Malvik og Iris Thorsen i Malvik Røde Kors arrangerer treff for flyktninger og frivillige.

Aslaug Skarsaune Svenning (t.v.) i Refugees Welcome to Malvik og Iris Thorsen i Malvik Røde Kors arrangerer treff for flyktninger og frivillige.

– Vi har nesten ingen flyktningguider igjen

Røde Kors og gruppa Refugees welcome to Malvik etterlyser flere frivillige.

– Vi må gjøre noe for å booste interessen for frivillighet, vi har nesten ingen flyktningguider igjen, sier nestleder i Malvik Røde Kors, Camilla Haugen.

I et forsøk på å knytte til seg flere frivillige introduserer hjelpeorganisasjonen nå månedlige treff for flyktninger og frivillige.

– Hensikten med treffene er hovedsakelig å bli bedre kjent med hverandre og trene på språk, sier Haugen.

Samles i Bruket

Den første tilstelningen avholdes onsdag 13. september i Bruket kulturhus i Hommelvik.

– For å gjennomføre dette trenger vi hjelp fra frivillige som kan bidra med praktiske ting, men aller helst å bare være der for flyktningene og snakke norsk med dem, sier Haugen.

Leder i Malvik Røde Kors Omsorg, Iris Thorsen, påpeker at den frivillige deltakelsen er helt uforpliktende,

– Vi håper at lokalbefolkningen vil stille opp og snakke norsk med våre bosatte flyktninger. Selv om målet er å rekruttere flere frivillige, er dette en helt uformell sammenkomst, hvor vi skal kose oss sammen uten forpliktelser, sier Thorsen. Hun mener dette er en ypperlig måte å bidra til integrering i lokalsamfunnet.

– Det kreves veldig lite av deg, men du får veldig mye tilbake, sier Iris Thorsen.

Kun en håndfull aktive

Refugees welcome to Malvik er medarrangør i Bruket førstkommende onsdag. Engasjementet rundt gruppa har falt den siste tiden, forteller styremedlem Aslaug Skarsaune Svenning.

Bare en håndfull av de 400 medlemmene kan betegnes som aktive i dag. Svenning håper de månedlige treffene kan blåse liv i gruppa.

– Det snakkes mye i media om at det er viktig at alle må integreres og lære seg å snakke norsk. Her kan alle norskspråklige bidra, uten forkunnskaper. Kom og prat med de nye innbyggerne våre i Malvik, gi ditt bidrag til integrering og språk. Det eneste du risikerer er en pizzabit og et møte med nye mennesker som virkelig ønsker å lære språket, oppfordrer hun.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Ekspert på «tannlegefobi»

Utstyrt med lystgass, trøst og beroligende får Stian Sundli reparert tennene til selv den mest engstelige.

Barna dekorerte tunnelen

Onsdag var det storstilt markering av utsmykkingen i gang- og sykkeltunnelen under jernbanen ved Prix-butikken på Skatval.

Mottaket for enslige mindreårige legges ned

UDI varsler opphør ved Meråker EM mottak.

Landets eneste arbeiderkvinnelag feiret seg selv

Stjørdal var det tredje stedet i landet som stiftet arbeiderkvinnelag, og de er de siste til å gi seg.