En narkotikahund markerte på passasjeren i bilen, og kort tid etterpå fant tollerne 100,9 gram amfetamin.

Det skjedde i en ordinær kontroll som Tolletaten gjennomførte på E14 i Meråker fredag 8. september.

– Alvorlig

I 11-tiden ble bilen stanset. Det satt to personer i kjøretøyet, begge menn i 20-årene. Den ene bor i Stjørdal, mens den andre bor i en nabokommune.

– De kom kjørende over grensa fra Sverige. Egentlig skulle vi ha kontroll på toget denne formiddagen, men på grunn av noen omstendigheter ble det veikontroll i stedet, sier seksjonssjef Bjørn Arild Sørli i Tollregion Midt-Norge.

Narkotikahunden markerte på passasjeren i bilen. Kort tid etterpå fant tollerne amfetamin som lå oppbevart i en liten pose på siden av passasjersetet foran.

– Dette er en alvorlig overtredelse, og begge er anmeldt, understreker Sørli i Tolletaten.

Mennene ble overlevert til politiet etter kontrollen i Meråker.

Passasjer tar på seg skyld

Etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor opplyser til Bladet at de to mennene er anmeldt for oppbevaring og innførsel av narkotika.

– Passasjeren i bilen har tatt på seg skylda og erkjent forholdet. Spørsmålet vi stiller oss er om sjåføren skal anses som medvirkende eller ikke. Det vil den videre etterforskningen og tekniske bevis avgjøre, sier han.

Ifølge Sparby har sjåføren forklart at han ikke har kjennskap til narkotikaen.

Begge mennene ble løslatt fra politiets varetekt sist fredag kveld etter avhør.

Grov overtredelse

Etterforskningslederen har ingen opplysninger om hvor stoffet ble kjøpt, og om flere personer er involvert.

– Når det er snakk om 100 gram amfetamin, så tror vi ikke det kun er ment til eget bruk. Dette betegner vi som grov narkotikaovertredelse, sier Annar Sparby.