Jo Kristiansen (50) er lommekjent på Husbyjordet i Stjørdal. Etter flere tiårs fravær er han tilbake som avdelingssjef i den nye sportsbutikken i kjøpesenteret Torgkvartalet, som ligger på nettopp Husbyjordet.

– Plukket potet på Husbyjordet første gang i 6–7–årsalderen. Pauline og Ole Johan Husby ble på en måte besteforeldrene mine. Vi bodde på den andre sida av Stokkanvegen, og potetplukking her ble nok den første jobben min. Hadde ikke akkurat i tankene den gang at jeg nå i disse dager skulle starte i ny jobb i Nava Sport i Torgkvartalet, sier Kristiansen.

Fra sport til sport

Han studerte tre år på Steinkjer – økonomi og administrasjon på høgskolen.

Hva brukte han så denne utdanninga til?

– En dag i sommerferien 1986 fikk jeg spørsmål fra Jon Sakshaug om jeg ville være ferievikar i butikken. Det passet bra, visste at jeg ville like det.

Nå har Jo Kristiansen vært ansatt hos Sakshaug Sport i mer enn 30 år.

– Det var slik at da jeg var ferdig på Steinkjer, så skjedde det samtidig som veteranen Kåre Bakken skulle slutte hos Sakshaug. Jeg fikk tilbud om fast ansettelse, takket ja, og mer enn tre tiår har gått, sier Kristiansen.

Hos Sakshaug Sport var han en periode fiskeeksperten, før det ble mer jakt og våpen.

Nytt beite

Så tar han steget, sier det ikke var lett, søker jobben som avdelingsleder i den nye sportsbutikken i Torgkvartalet som åpner 2. november.

– Så får jeg jobben som leder for avdeling friluftsliv. Gleder meg, her får jeg muligheten til å være med å starte opp en sportsbutikk i Stjørdal, det blir spennende. Vi i Nava blir store på ski, på fotball, jakt og stor på klær, sier han.

– Vil kundene se sjefen i butikken?

– Selvsagt, jeg liker å møte folk, klart jeg skal være i butikken.