– Han er veldig aktiv, og det er absolutt ingenting å si på energien hans. Her er det fullt liv hele dagen, sier mamma Malin Hellem Dalåmo (28) om sønnen Aksel på to år.

Det har blitt en helt ny hverdag for 28-åringen fra Meråker etter at hun var med i «Jakten på kjærligheten» sommeren 2013. Da bonden Øyvind Leine Thune tok det avgjørende valget i finaleprogrammet, valgte han Elise Edvardsen foran meråkerkvinnen. TV-seerne fikk se en gråtende Malin Hellem Dalåmo dra hjem.

Tårene har for lengst blitt byttet ut med smil, latter og glede. Mye takket være en to år gammel guttunge. De to koser seg sammen i leiligheten på Tollmoen i Meråker.

– Det beste med å være mamma er å se at gutten min har det bra og er glad. Det er han som styrer livet mitt nå. Men han blir jo så stor så altfor fort, sier Dalåmo og smiler.

Saken fortsetter under bildet.

Malin Hellem Dalåmo føler at «Jakten på kjærligheten» er et tilbakelagt stadium. Foto: Lars Sørnes

Innfall

Da hun kom hjem fra skolen i Namsos en vårdag i 2013, så fikk hun hjelp av ei venninne til å skrive brev til TV-bonden.

– Det var mest et innfall jeg fikk. Jeg synes det var en artig og spennende opplevelse, og jeg ville ikke vært det foruten, sier Malin Hellem Dalåmo.

I dag bedyrer hun at hun ikke er skuffet over at en annen kvinne ble foretrukket.

– Jeg har tenkt gjennom det en god del i ettertid, og jeg visste egentlig ikke hvor jeg var i livet. Jeg var betatt av Øyvind, men ikke forelsket. Nå er jeg glad for at han fant tonen med Elise. Jeg har litt kontakt med henne, og de lever lykkelige sammen og har to barn.

Hun husker at veldig mange var nysgjerrige da det ble kjent at hun skulle være med på kjærlighetsprogrammet.

– Det verste var alt styret rundt, og jeg kjente at det var tøft i starten. Jeg var på en måte ferdig med det da det begynte å bli sendt på TV den høsten.

Saken fortsetter under faktaboksen.

Ingen konflikter

Malin Hellem Dalåmo forteller at det var en intens opplevelse å være blant TV-kameraer på gården i Valdres.

– Man var i ei boble og hele prosessen ble på en måte forsterket. Men heldigvis var det ingen intriger av noe slag, og vi jentene var som en venninnegjeng på tur. Vi ble tett knyttet til hverandre. Filmteamet forsøkte å spørre om det var konflikter på gang, og de ville lage god TV. Men det hjalp ikke, sier Dalåmo og smiler.

– Jeg var meg selv hele tiden og er fornøyd med hvordan jeg ble framstilt, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

Malin Hellem Dalåmo forsøkte å sjarmere bonden Øyvind Leine Thune i beste sendetid TV. Foto: Espen Solli / TV2

28-åringen omtaler «Jakten på kjærligheten» som et uskyldig program, og ser ingen problemer med å anbefale kvinner og menn til å melde seg på. Men:

– Det er veldig intenst, men hvis man er forberedt på det, så vil det være helt supert. Jeg vil råde deltakerne til å holde tilbake følelsene litt. Hvis man gir alt så kan det bli tøft å takle. Det handler om å ikke ha for store forhåpninger med en gang.

Hjemmetjenesten

Nå føler hun at realitytilværelsen er et tilbakelagt stadium. Og stortrives i jobben som nattevakt i hjemmetjenesten i hjemkommunen.

– Jeg kommer til å bo i Meråker resten av livet. Det er her jeg har familien min, sier Malin Hellem Dalåmo.