Kommunen har vedtatt navn på alle veier i Meråker. Men når kommer skiltene som viser hva den enkelte veien heter? undrer enkelte.

En del huseiere har allerede fått husnummer i posten. Men hva er vitsen med å skru opp husnummeret på veggen når det ikke fins noe skilt som forteller hvilken vei du befinner deg i?

Frostfritt

Oddbjørn Kaasa, avdelingsleder i Sektor kommunal utvikling, forklarer manglende veinavn-skilt slik:

– For det første er ikke alle veinavn endelig vedtatt før nå nylig, og vi må ha alt på plass før vi går videre og bestiller skilt. Arbeidet må foregå på når det ikke er tele – og vi rekker neppe å få alt på plass før frosten kommer i høst. Derfor blir skiltene neppe satt opp før neste år, sier Oddbjørn Kaasa.

Logistikk

Samtidig handler det om å legge opp til en mest mulig hensiktsmessig logistikk for en kommunal veiavdeling som ikke har altfor store ressurser til rådighet.

Først når alt er banket og skiltene er bestilt, begynner arbeidet med å få satt dem opp.

Vegvesenet

Forholdet til Statens vegvesen er også inne i bildet. Ifølge Kaasa skulle Vegvesenet egentlig sette opp veinavn-skilt på alle veier som går ut fra statens veier, fylkesveier, riksveier og europaveier. Men det har de i ettertid gått bort fra, og kommunen må ta seg av denne jobben.