Kommunen har for lengst kjøpt inn monteringsutstyr for oppheng av reklamebannere på lyktestolpene langs hovedinnfartsårene til kommunen. Men utstyret ligger bare på rådhuset, og det irriterer Geir Falck Anderssen (H).

– Tida er overmoden for å ta et skikkelig tak for å fortelle «verden» de kvaliteter Stjørdal har. Vi har to sterkt trafikkerte Europaveier ikke bare gjennom kommunen, og byen vår. Her kan alle kjøre raskt og trygt gjennom, uten å få et eneste signal om atdet er grunn til å stoppe. Her skjer store arrangement året igjennom. Vi er Midt – Norges kommunikasjonssenter, med hovedflyplassen Værnes, Meråkerbanen og Nordlandsbanen, og jeg må i tillegg til Europavegene også nevne Selbuvegen østover mot for eksempel Røros. Vi er «hjertet» i Midt – Norge, og vi har svært mye å gå på for å utnytte dette maksimalt, sier Anderssen.

– Hva gjør stjørdalingene galt?

– Vi gjør ikke så mye galt. Saken er at vi knapt gjør noen ting, eller altfor lite hva angår å fortelle «resten av verden» om de muligheter og kvaliteter vi har her. Arrangementer året igjennom forteller vi ikke om, og det er kanskje det som er min agenda med dette utspillet.

Enkle saker

Bygutten fra Trondheim, nå stjørdalsentusiast på sin hals, Geir Falck Anderssen, virker nærmest litt fortvilt når han forteller om den tafatthet han opplever, ikke minst fra kommunens folkevalgte, når det gjelder initiativ for å presentere byen, og å fortelle vegfarende hvorfor de skal stoppe her.

– Med E6 og E14, ja, ta også med Selbuvegen, har vi større muligheter enn mange andre av landets kommuner til å markere oss.

– Hvordan da?

– Se på Grong kommune. Langs hovedvegen er ikke lyktestolpene grå, som i Stjørdal og de fleste steder. Nei, de er malt blå, og på Frosta er de gule. Enkle tiltak for å skille seg ut, være annerledes, fortelle at nå er du her. Flere steder bruker de også lyktestolper for oppheng av flagg, vimpler eller bannere som forteller om arrangement i kommunen. Vi har store arrangementer her, tenk bare på Blues in Hell, Agrisjå, Rally VM, og så skal vi ha landsskytterstevne. Vi må da markere dette, fortelle om det til de som daglig kjører på det rike vegnettet gjennom kommunen, uten å stoppe. Vi må stoppe dem, sier Anderssen.

Klart

Oppheng er innkjøpt og de ligger klare

– For et halvår siden, kanskje lengre, kjøpte Stjørdal kommune inn oppheng for bannere på lyktestolpene langs innfartsårene til Stjørdal. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men jeg tror ikke de er montert. Ei heller tror jeg det er laget retningslinjer for bruken. Andre kommuner klarer dette, det må da også vi klare. Sannelig har vi mye å gå på når det gjelder å pynte opp byen vår. Friste folk til å være her, sier Geir Falck Anderssen, med ett ønske om at utspillet her setter i gang en kreativ debatt for virkelig å sette kommunen på norgeskartet.