Per Hembre, daglig leder i AS Meraker Brug, er skuffet over at Olje- og energidepartementet har sagt endelig nei til Kopperaa vindkraftverk.

- Jeg hadde håpet at vi skulle greie å snu det. Men det er ikke uventet at vedtaket ble som det ble, sier Per Hembre.

"Mister stor mulighet"

På vegne av både utbyggeren E.ON, grunneieren Meraker Brug og lokalsamfunnet Meråker beklager han vedtaket i Olje.- og energidepartementet.

- Lokalsamfunnet i Meråker går med dette vedtaket glipp av en stor mulighet til lokal verdiskapning og lokal aktivitet, noe som er sårt tiltrengt, sier Hembre.

Kraft-underskudd

- Det er dessuten et faktum at Midt-Norge er et underskuddsområde på elektrisk kraft. Departementets vedtak betyr at regionen mister en betydelig produsent av fornybar energi, sier Per Hembre,

Han var ikke kjent med departementets vedtak før Bladet tok kontakt tirsdag formiddag. Derfor hadde han heller ikke lest departementets begrunnelse for den konklusjonen som er truffet.

Klaget

Som kjent sa NVE, Norges vassdrags- og energidirektorat, nei til søknaden fra E.ON om konsesjon for et vindmøllekraftverk av betydelige dimensjoner øst for Kopperå.

Både konsesjonssøker E.ON As Meraker Brug, som grunneier i det aktuelle området, påklaget avslaget på søknaden om konsesjon. Samtidig ble prosjektet redusert i omfang i et håp om å gjøre det mer spiselig.

Endelig punktum

Nå har altså departementet sagt nei til klagen. Ifølge Per Hembre betyr det et endelig punktum for Kopperaa Vindkraftverk.

- Dette var den muligheten vi hadde. Når departementet nå har sagt nei, betyr det et endelig punkum for vindkraftverk i Meråker i overskuelig framtid, sier Per Hembre.