- Jeg har ikke eksakt posisjon for hvor kongeskipet befinner seg, men dersom du ser skipet så stemmer det nok at det ligger i Stjørdal, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Svein Gjerulfsen.

- Det er ikke unaturlig siden kronprinsparet starter sin tur i Nord-Trøndelag i morgen tidlig, sier Gjerulfsen.

Skal bo på skipet

- Er Kronprinsparet ombord på skipet?

- Nei, de er ikke ombord. Men de skal bo ombord på Kongeskipet under besøket i Nord-Trøndelag.

- Når ankommer de skipet?

- Når det gjelder kronprinsparets reiseplaner så går vi ikke ut med det. Men jeg kan si at besøket starter tidlig onsdags morgen, sier Gjerulfsen.

Kongeskipet er drøyt 80 meter langt. Det ble gitt som folkegave til Kong Haakon i 1948 og er Kongens eiendom. Det blir imidlertid drevet av mannskap fra Sjøforsvaret og blir primært benyttet i sommerhalvåret.

Og nå skal det huse Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit når de besøker åtte kommuner i fylket. Ifølge en pressemelding fra Fylkesmannen vil Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit være i Nord-Trøndelag i to hele dager, fra 20. til 22. september.

Foto: Richard Bakken

Syngende barn og teater

Kronprinsparet vil først besøke Øyrkollen på Kongsmoen i Høylandet, hvor det vil bli syngende barnehagebarn og medlemmer fra familieteateret som møter dem. De vil være ikledd flotte kostymer, skriver Fylkesmannen.

Etterpå vil de samme dag reise til Namsskogan og familieparken. Også der blir de møtt av mange barn, og skoleelver fra Namsskogan, Røyrvik og Lierne er invitert til å være i parken sammen med de kongelige.

Kronprinsen og Kronprinsessen vil deretter reise til Grong hvor de får se et festpyntet Kuben kulturhus. Kronprinsessen skal stå for den offisielle åpningen av det nye kulturhuset i kommunen.

I Grong skal Kronprinsessen også lese bok for barnehagebarna, og kronprinsparet vil deretter få se «Farger i Grong» i den nye konsertsalen.

Rockefest

Kronprinsparet skal tilbringe kvelden i Namsos. Her skal det være konsert på Rock City, med flere av byens artister.

Morgenen etter, den 21. september, vil Kongeskipet «Norge» frakte Kronprinsparet til Fosnes. På Jøa skal de få en omvisning på «Fyret», besøke Olav Duuns barndomshjem og få lunsj på Kafe Paradis.

Syngende eldre

I Flatanger vil innbyggere møte Kronprinsparet i Lauvsnes, med sang, musikk, revy og taler. Kronprinsparet skal deretter besøke beboere på pleie- og omsorgssenteret hvor de blir underholdt av «syngende eldreinstitusjoner».

Kronprinsen og Kronprinsessen blir deretter vist rundt på industriområdet Storlavika og på Namdal rensefisk. Deretter blir det offisiell åpning av ,kommunens nye kompetansesenter, «Havbruksparken».

Klosterbesøk

På Kronprinsparets siste dag i Nord-Trøndelag vil de besøke Frosta kommune. Den 22. september vil de ankomme Tautra brygge og deretter besøke Tautra Mariakloster. Så drar de videre till Viken Østre for å besøke gartneriet der. Der vil de blant annet få høre om hvordan de jobber for å redusere matsvinn.

Programmets siste post er folkefest på Valberg Slektsgård, hvor hele kommunen er invitert til å delta.