«Kvitter med favoritter» er navnet på forestillingen som vil finne sted i kulturhuset lørdag 14. oktober. Ideen fikk damene på tur hjem fra NM i revy i sommer, på nettopp Høylandet.

– Da vi dro hjem- vi hadde hatt det så artig, og vi tenkte «Går det ikke an å ta med stemningen her til Hommelvika?», forteller Aina Kristiansen.

– Vi hadde lyst til at malvikingene også skulle få møte noen av de folkene som vi treffer når vi er på Høylandet, sier Rakel Sivertsen.

Plukker fra øverste hylle

I tillegg til nye og gamle Kvitter-perler, har trioen, som i tillegg til Aina og Rakel består av pianist Marit Hammer, plukket fra øverste hylle innen revysjangeren.

– Vi har invitert Ole Bergesen fra Fitjar. Folk som har vært på Høylandet én gang i sitt liv, de husker «Fergedirigenten» med Ole Bergesen. Han er «Mr. Høylandet» på en måte, og er der hvert år. Han tar med seg tre nummer og det blir høydepunkt tror jeg, sier Aina.

– Og så har vi med oss Stuevolds. (Bjørn og Trygve Stuevold, journ.anm.) Turid og Bjarne kommer, tillegger hun og henviser til brødreparets populære alter ego fra Saksvikrevyen.

Mannefavoritter

– Det skal sies at vi bare har invitert menn, da. Og det er en grunn til det, skyter Rakel inn.

Vi vil ikke ha med noen andre damer som «outshiner» oss, røper hun mens latteren runger rundt bordet i andre etasje på Scandic Lerkendal i Trondheim der damene er hyret inn for å underholde under et bedriftsarrangement.

– Og så har vi med oss det som var årets revynummer på Høylandet i år; Lånkerevyen med «Auds garn & jarn». Og vi har med Terje Stamnes ( Skatvalsrevyen) med de monologene som vi liker best. Og Torstein (Fosmo) skal være med fra Hommelvikrevyen med «Je suis Charlie», som var med på Høylandet for to år siden.

Blir en Kvitter 2

Med blant annet tre forestillinger i Olavshallen i Trondheim og et utsolgt Kimen kulturhus, har revygruppa hatt en eventyrlig suksess siden den første forestillingen på Cafe Rampa for et par år siden. Og trioen har ikke tenkt å gi seg med det første. En helt ny forestilling er nemlig under planlegging og vil se dagens lys neste år. Publikum vil få en forsmak allerede under forestillingen i Bruket der de blant annet vil få stifte bekjentskap med Knotten blandakor. Og begrepet blandakor har selvsagt sin helt spesielle betydning i Knotten-sammenheng:

– Det er jo en del som skjer på Knotten og blandakoret de har startet består bare av to damer. For det er nemlig kvaliteten som er blandet, påpeker Aina.

Helaften

Revypublikummet i Hommelvik har godt ry, og artistene gleder seg, forteller damene. De lover en humoraften der lattermusklene virkelig skal få kjørt seg.

– Vi lager en helaften. Marias kjøkken er med oss og står for mat og øl- og vinsalg. Over en fjerdedel av billettene er allerede solgt, forteller Aina. Hun beskriver forestillingen som et rent overskuddsforetak.

– Det her gjør vi rett og slett fordi vi synes det er artig, konstaterer Aina Kristiansen.