Ordfører Kari Anita Furunes (Sp) tar Olje- og energidepartementets nei til vindmøller i Meråker til etterretning. Nå er hun innstilt på å legge diskusjonen om vindkraft bak seg og heller rette blikket framover, mot nye utfordringer og muligheter.

– Nå må vi heller konsentrere tid og krefter om andre prosjekt, blant annet fengsel og hydrogen, sier hun.

«Mulighet for Meråker»

– Er departementets vedtak bra eller ikke bra for Meråker?

– Dette var en mulighet for Meråker. Derfor fikk vi et positivt vedtak der kommunestyret sa ja til vindkraft. Vindkraften var ønsket, den hadde gitt kommunen inntekter som vi mente ville styrke Meråkers muligheter til å bestå som egen kommune. Men inntektene hadde også hatt sin pris. De ville ha ført med seg andre utfordringer, sier ordføreren.

Flertallet

Hun tilhørte selv kommunestyrets flertall som sa ja til vindkraft. Hun vil likevel ikke beklage at departementets har kommet til motsatt konklusjon og har sagt nei.

– Det er ikke min rolle som ordfører å kommentere vedtaket. Kommunens oppgave er å utvikle muligheter. Flertallet så dette som en mulighet til å videreutvikle kommunen, sier Kari Anita Furunes.

Inntekter

Som kjent sa Olje- og energidepartementet denne uken nei til Kopperaa vindkraftverk. Hvis prosjektet hadde blitt realisert, ville det kunne gi Meråker kommune betydelige inntekter.

Nå er ordføreren innstilt på å bruke tid, krefter og energi på å arbeide med andre muligheter i stedet.