Det er Kurt Løvik, kjøkkensjefen i Stjørdal kommune, som sier dette, stående ved komfyrene i gammelkjøkkenet i brakkeriggen på Sutterøy.

Dobler arealet

– Dette blir en helt ny æra for oss. Sentralkjøkkenet blir for det første helt nytt. Her vi er i dag har vi vært siden 2006, det er brakker, og jeg tør si at lokalene er slitne. Så vi ser fram til våren, og flyttinga blir enklere i og med at vi får alt nytt i det nye kjøkkenet. Vi kan skru av ovnene her, og sette på de nye i nye lokaler dagen etter. Dette ser vi virkelig fram til, ikke minst det at vi får mer enn doblet kjøkkenarealet, sier Løvik.

Samlet blir det nye kjøkkenet på opp mmot 800 kvadratmeter. Kjøkkensjefen sier at kjøkkenet som etableres i denne omgang, har en holdbarhetsdato fram til 2032.

Mye mat

Det er ni årsverk fordelt på 13 ansatte ved kommunens sentralkjøkken.

Løvik sier de daglig produserer 350 middagsporsjoner, hovedrett og dessert.

– Vi produserer også en god del lunsjretter og tørrmat, alt etter behov ved kommunens mange enheter. Også Kimen har vi leveranser til, så her er det fullt kjør.

– Kjøkkensjefen rører han i grytene, eller rører han dem ikke?

– Jeg trives absolutt på kjøkkenet, ja, det er der jeg liker meg. Resultatet er at jeg er langt mer på kjøkkenet enn på kontoret, sier kjøkkensjef Løvik.