Det var folksomt på markeringen i Skatval sentrum. Her var alle de unge kunstnerne. Både de som går i barnehagen og de som hadde startet i 1. klassen. Resten av barna i Skatval barnehage, foreldre, Bane NOR, politikere og senterleder Geir Veie fra Torgkvartalet var også tilstede.

De 17 kunstnerne sprang rundt og kikket på tegningene sine, som har blitt overført til veggene i tunnelen.

– Det er ikke mange som har en slik tunnel i nærmiljøet, men det har vi nå fått på Skatval, sa prosjektleder Åsta Bjerve Spjøtvoll fra Skatval barnehage.

Hun fortalte at prosjektet startet med at barnehagen med spor i nærmiljøet.

– For to år siden jobbet vi mye rundt dette temaet og da kom vi innpå tunnelen. Da barna gikk gjennom tunnelen hørte de ekko, og dette var de veldig opptatt av.

Barnas idé

Så var det noen som lurte på hva det var noen hadde tegnet og malt i tunnelen.

– For det var både ord og tall, men heldigvis kunne de ikke lese ennå. Så var det ei som ville male i tunnelen, og lurte på om vi bare kunne male. Da dukket det opp en del spørsmål. Hvem skulle vi kunne spørre om vi kunne male. Ungene spurte alt fra folk på Prix-en til folk som tok toget. Etter hvert fant de ut at det var jernbanen som var eier, og de sendte et brev for å få male i tunnelen. Så var spørsmålet hva vi skulle ha i inne i tunnelen. Da var det en som sa at det måtte være mennesker. Da tegnet de hver sin tegning av et menneske som nå er overført til veggene i tunnelen, sa Åsta Bjerve Sjøtvoll.

Anti taggefarge

Jonny Røkke fra Bane NOR var også til stede på markeringen.

– Jeg er skatvaling og dette er ekstra artig. Jeg fungerte som tilstandskontrollør i sommer og ble engasjert i prosjektet. Men det er ei god stund tidligere at Bane NOR fikk henvendelsen fra barnehagen. Ungene selv hadde skrevet brevet og det var artig.

– Og knallgrønt er i tråd med Bane NOR sine farger?

– Nei, men fargen ble valgt for å unngå at tagging skal ødelegge kunsten som barna har laget, sa Røkke.

Lillian Gran Fløan syntes det var artig å få sin egen tegning på veggen i tunnelen. Foto: Richard Bakken