Kjersti Kjenes (Bygdelista) ønsker å få vurdert om den funksjonen som Meråker samfunnshus har i dag, like godt kan inngå i planene for utbyggingen ved Meråker skole.

–Dagens samfunnshus er en gammel bygning som vil kreve en god del investeringer, sier Kjersti Kjenes til Bladet.

Ny storstue

Hun har reist tanken i forbindelse med planene om nybygg og oppgradering av Meråker skole.

–Jeg tenkte at det ihvertfall må være mulig å se på det, for eksempel om en ny gymsal på skolen kan bli bygdas nye «storstue» – selv om den blir litt mindre enn samfunnshuset, sier Kjersti Kjenes.

Spare penger

Hun ser muligheten for å spare penger ved å være litt smart. Samtidig understreker Kjersti Kjenes at en eventuell «storstue» i et nytt skolebygg, også må være funksjonell. Det må dekke behovet som samfunnshuset dekker i dag.

Hun har allerede fått en oversikt over hvor mye huset blir brukt, og hva det vil koste å sette det i stand.

Fukt og råte

– Jeg har blant annet informert om tilstanden på bygget. Det er fukt og råte i kjelleren som blir brukt til lager, og kjøkkenet er lite og dårlig utstyrt. I en del tilfeller må man låne kjøkkenutstyr fra andre steder. Skal samfunnshuset fortsatt brukes, krever også det en god del investeringer, sier Bygdelista-representanten.

Mulighetsstudie

For en måned siden fikk kommunestyret presentert en mulighetsstudie som foreslår å rive murbygget, det eldste bygget ved Meråker skole og erstatte det med et nytt, mer tidsmessig og funksjonelt bygg.

Saken har vært diskutert i alle tre sektorkomiteer og i formannskapet. Innstillingen herfra går ut på å legge mulighetsstudien til grunn for det videre arbeidet, og at nybygg og oppgradering av dagens skoleanlegg blir innarbeidet i økonomiplanen for årene 2018-2021.

Kommunestyret

I innstillingen fra formannskapet er det også foreslått at planene om nybygg må sette av rom for helsesøster, psykolog og PPT.

Saken om Meråker skoles plassbehov i framtiden blir behandlet i kommunestyrets møte førstkommende mandag.