Totalt 259 barn fra Malvik har i sommer konsumert hele 328.670 sider fordelt på 3244 bøker under kampanjen «Sommerles 2017» i regi av bibliotekene.

Kampanjen er nasjonal og har som mål å øke leselysten for barn fra 1. til 7.trinn.

Braksuksess

En braksuksess, kan bibliotekar ved Vikhammer bibliotek, Lisabeth Lind konstatere:

–Det har vært en kjempesuksess og det har aldri vært så mange barn som har vært med på Sommerles noensinne, forteller Lisabeth. Årsaken til den store interessen er nok at kampanjen i år for første gang er nettbasert, mener hun:

På barns premisser

–Ungene kunne melde seg på over nettet. Det har tydelig appelert. Det har vært en del spill, samt troféer når de har lest så og så mange bøker, forteller hun.

I tilegg så har de fått hentet seg premier på biblioteket når de har nådd et visst nivå. Vi kaller det nivå eller «level» og det appelerer på samme måten som andre typer spill, for de kjenner igjen disse navnene fra spillverden. Vi snakker barnas språk, forklarer Lisabeth.

Onsdag kunne Malvik-bibliotekene invitere til lesefest med besøk av forfatter og illustratør Anna Folkestad.

Telma Stenvoll Reppe (til v.) og Marit Kvåle Gissinger har lest flere tusen sider med bøker i sommer.

Marit Kvåle Gissinger (10) og Telma Stenvoll Reppe (10) var to av sommerens lesehester som hadde møtt opp for boller og brus samt utdeling av diplomer.

Lest over 100 bøker

–Jeg har lest cirka 16.000 sider. Jeg tror det blir 130 eller 120 bøker, forteller Marit. Hun er elev ved 5.trinn ved Saksvik skole og er i likhet med Telma svak for sjangeren fantasy.

–Hva er det beste dere har lest i sommer?

–Harry Potter og Føniksordenen, svarer Marit kontant.

–Harry Potter og ildbegeret. Jeg er kjempeglad i Harry Potter, sier Telma. Rundt 10.000 sider fordelt på i overkant av 100 bøker er den imponerende fasiten også for hennes del.

Jentene forteller at de er generelt er glade i å lese bøker, men at de nok er blitt ekstra motiverte av sommerens lesekampanje.

–Men etter Sommerles sluttet så har jeg fortsatt lest veldig mye, forsikrer Telma.

Helt overveldet

Og kampanjen har inspirert flere enn Marit og Telma, skal man tro bibliotekar Lisabeth:

–Det har kommet foreldre som er helt overveldet og forteller at ungene har lagt bort Ipad og telefoner i sommer for å lese bøker, sier Lind.

Og det er unger som aldri har villet ta i ei bok før.

–Plutselig er de lesehester, smiler Lisabeth Lind.

redaksjonen@bladet.no

74 83 99 00