– Jeg sitter i bilen, og skal snart ut av den, det handler om sau. De fleste som vi slapp ut i vår er funnet, men vi mangler knappe 40 lam og 5 sau. Vi har funnet tre sauekadaver, og har absolutt grunn til å tro at det er jerv som har vært her og forsynt seg, sier Egil Solem.

Fotografert

– Dette må jo ha en forklaring, det er noe som gjør at så mange lam er borte, sier Solem.

– Ser du noe spor som kan forklare forsvinninga?

– Har et viltkamera stående et par kilometer unna der jeg slipper dyrene. I mai fanger dette kameraet opp en jerv. To kilometer er ingen ting verken for jerven eller sauen. Et foto av jerv i området, er klart et bevis på at det kan være den som er grunnen til at det mangler lam. Jerven er også slik at den graver ned byttet sitt, så da er det sporløst borte. Det er også et nokså vilt terreng vi her snakker om, og gaupe kan nok være årsaken til at vi har funnet noen kadaver, sier Solem.

Gaupe

Apropos gaupe, så forteller Solem at de har sett svært lite rådyr i området, noe han også mistenker gaupa for.

– Det er ikke bare en gang viltkameraet fanget opp jerv. Det skjedde med en ukes mellomrom rundt påsketider, og så i mai igjen. Vi har søkt mye etter de lammene som fortsatt mangler, og det er merkelig at så mange er borte.Vi frykter nok at det er jerv som har forsynt seg av flokken, sier Egil Solem på telefon fra området hvor sauen normalt bør ha sitt friområde.