– Dette var en pine. På slutten var det mye melkesyre, sier Martin Trætli Kristiansen og tørker regndråper og svetteperler fra panna.

I løpet av den siste timen har sjuendeklassingen og medelevene Benjamin Kaas og Anders Rønne Børset beinflydd imponerende 15 runder rundt den 790 meter lange løypa. Ved endt løp møter trioen Bladet i skolegården på Sveberg. Her har om lag 360 elever fra 1.-7. trinn akkurat gjennomført årets skolejogg til inntekt for helgas TV-aksjon.

Saken fortsetter under bildet.

F.v: Martin Trætli Kristiansen, Anders Rønne Børset og Benjamin Kaas løp flest runder av alle elevene. Guttene ga seg ikke før de hadde nådd 15 stykker. Foto: Anders Fossum

Egne sponsorer

Kontaktlærer ved 6. trinn og løpsleder Liv Tennes forteller at elevene har ordnet seg meg egne sponsorer og at disse gir et valgfritt beløp per runde eleven greier å løpe.

– Det skal motivere dem til å løpe eller gå noen ekstra runder, sier Tennes.

Saken fortsetter under bildet.

Kontaktlærer Liv Tennes registrerte runder i skolegården onsdag. Foto: Anders Fossum

Trioen fra 7. trinn hadde på forhånd alliert seg med foreldre og besteforeldre. Trætli Kristiansen ble lovt ti kroner per runde av familien og gir dermed 150 kroner til Unicefs arbeid med å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikter. Årets tema fikk ungguttene til å tråkke litt ekstra på gassen underveis. At innsatsen kommer fattige barn til gode var en stor motivasjon, medgir Kristiansen.

– Det gjorde det litt lettere å løpe, sier han.

Motiverte

Kontaktlærer Tennes forteller at elevene ved skolen har vist stor iver i forkant av årets skoleløp.

– Vi hadde en kick off-samling med fylkeslederen for TV-aksjonen i morgentimene onsdag. Her fikk elevene se hva pengene går til. Nå er de kjempemotivert til å løpe, sa Tennes til Bladet minutter før startskuddet smalt klokka 13.

Hedvig Eliassen (9) og Mia Langås Høiby (10) bet tennene sammen og tok fatt på sin fjerde runde da halvtimen var passert.

Saken fortsetter under bildet.

Hedvig Eliassen (t.v.) og Mia Langås Høiby fra Grønberg ga alt i regnværet. Foto: Anders Fossum

– Vi gjør det for en god sak, men det er rart å springe i en sirkel for penger, sier Hedvig og smiler.

Foreldre

Sveberg skole har arrangert skoleløp i en årrekke, men aldri før benyttet ordningen med sponsorer til inntekt for TV-aksjonen. Foreldre og andre familiemedlemmer er gjengangere blant bidragsyterne.

– Noen har mange sponsorer, mens andre har færre. Vi tenker at alle monner drar og tror det kommer inn en del inntekter på årets løp, sier Liv Tennes.

Ingen negative tilbakemeldinger

Torsdag formiddag hadde hele 32.615 kroner strømmet inn på innsamlingskontoen. Rektor Jørn Indergård er strålende fornøyd med beløpet.

– Det er veldig gledelig. Vi sjekket i morges og ble overrasket da vi så hvor mye det hadde blitt. Sveberg skole har hatt lignende aksjoner tidligere, men har aldri vært i nærheten av et sånt beløp, sier han.

– Har det vært vanskelig for elevene å skaffe sponsorer?

– Det er frivillig om man vil gi, og vi har ikke fått tilbakemeldinger av negativ art. Folk har stilt opp og givergleden har vært stor, sier Jørn Indergård.