Rådmann Anne Kathrine Slungård i Stjørdal anbefaler at politikerne i komité levekår sier nei til å gi nyetablerte Lux Restaurant og Bar AS i Kjøpmannsgata skjenkebevilling.

Det nye selskapet har overtatt virksomheten etter Lux Lounge som har vært drevet av selskapet Lux AS.

Ikke oversikt over økonomien

Rådmannen skriver i saksframlegget at kommunen ikke har oversikt over finansene i selskapet som overdrar virksomheten. I saksframlegget til politikerne peker rådmannen likevel på at en av oppgavene til bevillingsmyndigheten er å gi alle serverings- og skjenkesteder like muligheter til å konkurrere.

Les også: Ny driver er allerede på plass i de samme lokalene

Rådmannen frykter det i dette tilfellet kan være mye som tyder på at virksomhetsoverdragelsen er motivert av å unngå de økonomiske utfordringene Lux as har kommet opp i. Derfor anbefaler rådmannen avslag på søknaden.

Ny eier og driver

Lux Restaurant og Bar AS overtok tidligere i høst aksjene i Lux Lounge, som drev restaurantvirksomhet i knappe sju måneder. Den nye eieren og styrelederen, Tobias Nikolai Øygard Overland, fortsatte driften i lokalene under navnet 2nd Floor.

- Jeg har ingen kommentar til dette, svarer Overland på Bladets spørsmål om rådmannens nei til skjenkebevilling, og hvordan det vil være å drive restaurant uten.

Uoppgjort gjeld

Det gamle selskapet har uoppgjort gjeld til flere leverandører av varer og tjenester. Blant annet skylder de Frivillighetssentralen i Stjørdal 10.000 kroner for arbeid som ble utført under Plumbo-festen 16. mai.

Flere bedrifter i Stjørdal har også bekreftet at de ikke har fått oppgjør for utført arbeid blant annet med oppussing av lokalene før nyåpningen i januar.