Det har gjennom fem tiår vært både opp- og nedturer for familien Ronæss, som eiere og drivere av campingplassen på Storsand.

Nå har andre og tredje generasjon tatt noen beslutninger for å tilpasse tilbudet bilturistenes ønsker og behov. Det betyr at Storsand gård og camping skal rendyrkes som «skysstasjon» for turistene som passerer Malvik til og fra sine reisemål. De fastboende som har campingvogna stående på samme sted gjennom hele sesongen blir ikke lenger tilbudt de beste plassene mot sjøen.

Marked i endring

Storsand gård og camping er det største overnattingsstedet i Midt-Norge med 1.000 gjestedøgn hver dag i sommersesongen.

Nå satses og investeres for framtidens bilturister på den 50 år gamle campingplassen i Malvik.

– Det er ulike typer campingplasser rundt om i landet. Tidligere hadde Storsand mange fastboende som var her fra mai til september. Vi så at markedet var i endring med stor økning av turister som reiser rundt og overnatter ett døgn på campingplassene. Etter at vi la om og tilbyr de veifarende gode plasser med utsikt utover sjøen, har omsetningen økt med femti prosent, forklaret eier Lars Ronæss da Næringsforeningen i Trondheimsregionen inviterte medlemmene til frokostmøte med omvisning i det renoverte hovedhuset på gården.

Hovedhuset renovert

Gjennom tre år har det vært utført et omfattende renoverings- og oppbyggingsarbeid på hovedhuset på Storsand gård. I dag står huset ferdig med fire topp moderne utleieleiligheter i de to øverste etasjene, og møtelokaler i første- og i kjelleretasjen.

– Nå er vi inne i en prosjektperiode hvor vi konsentrerer oss om å bygge. Så snart vi er ferdig med det arbeidet og har fått alt slik det skal være vil organisasjonen gå over til ren drift, forklarer Lars Ronæss, som har valgt fortsatt å bo i Oslo og pendle til Malvik for å ivareta eiendommen hvor han vokste opp.

– Tidligere har det bare vært campingplassen vi har konsentrert oss om. Men nå ønsker vi å innlemme gårdstunet som en del av virksomheten. Vi har valgt å bruke god tid og renovere hovedhuset med kjærlighet og dyktige fagfolk. Nå står det ferdig og er blitt slik vi ønsket å få det til. Neste prosjekt er driftsbygningen som skal renoveres med blant annet ny resepsjon, og vi skal anlegge parkering for bobiler på jordet ved fotballbanen mellom jernbanen og fylkesvegen. Renovering av sanitærbygget og butikken står også for tur, forklarer Lars Ronæss, som ikke vil si så mye om kostnadene som er lagt i hovedhuset. Men bekrefter at han personlig har lagt inn nærmere 40 millioner kroner i Storsand gård og camping AS, hvor han i dag er eneeier med nevøen Marius som daglig leder.

Nedturer

Eierne av Storsand opplevde en nedgang i besøket de årene det var campingplass like ved E6 på Sandmoen i Trondheim. De bidro med kostnadene for å få bygget avkjøringsrampe i Reitankrysset da nye E6 ble bygd, for å unngå at turistene kjørte forbi på den nye hovedvegen gjennom Malvik. Nå håper Lars Ronæss det blir etablert et fullverdig kryss med av- og påkjøring i alle retninger når E6 skal utvides.

– Dette krysset har større betydning enn man skulle tro. Med en liten endring i forslaget fra vegvesenet kan det bli enklere å kjøre av og på E6 fra Storsand og for dem som skal besøke friluftsområdet på Midtsandtangen. Og de som bor i Vuluvegen vil slippe tungtrafikk og rushtrafikk, mener Ronæss.