I Stjørdal, Malvik, Meråker og alle andre kommuner i landet gikk det ut bøssebærer ut for å banke på dørene i kveld.

TV-aksjonen NRK 2017 i dag  går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

Tok med barna

- Jeg går fordi det er en veldig viktig sak. Har lyst til å bidra. - Synes det er viktig at også ungene får være med og bidra, så vi viser at alle kan gjøre noe. Ungene har holdt på med TV-aksjonen på skolen hele uka. Det har vært veldig mye fokus påTV-aksjonen, sa Eline Myrmo - en av mange som hentet ut bøsse for å være med søndag.

Barna Hedda og Heine håpet at mange ville putte penger nedpå bøssa, slik at også barn i land hvor det er krig skal få gå på skole.

På kort varsel

- Vi i bygdekvinnelaget fikk henvendelse om å stille på kort varsel og klarte å framskaffe fem, så vi tar fem roder. Det må bli bra, sa Unni Raaen Nysæther. Hun kom sammen med sin mor May Edel Raaen og flere fra Stjørdal Bygdekvinnelag.

F.v. Aron Sætereng Woldmo, Unni Raaen Nysæther, Tine Olea Vegarsdatter, Line Woldmo, May Edel Raaen, Ingrid Bjørseth og Marit Lianes fra Stjørdal Bygdekvinnelag klare til å gå ut. Foto: Line Mette Finnøy

- Vi er priviligerte her

- Fint å gjøre en innsats for de som har det vondt ute i verden. Vi er nokså priviligerte vi som bor her, sa May Edel Raaen om hvorfor hun er med.

Bøssebærerne frydet seg over det strålende høstværet som kanskje også kan være med å bidra positivt til resultatet. Reslutatene av innsamlingen kan man følge på NRK-TV utover kvelden.