Franskmannen har gjort Malviking av seg sammen med kona Christina og har bosatt seg på Vikhammer.

Richard Raburski har vært tre år i Norge. På den tida har han lært seg norsk og åpnet butikk, kunstgalleri og restaurant i Trondheim. Nå står Stjørdal for tur.

Torgkvartalet gir meg en mulighet til å starte opp, smiler Ricard Raburski.

Med på laget har han halvfranske Sebastian Perreau fra Hommelvik.

– Jeg er veldig mat- og vininteressert og har jobbet litt for Richard. Han er en fantastisk fyr. Nå kan Stjørdal glede seg, sier Sebastian Perreau.

Oliviers & Co

Når det nye Torgkvartalet åpner i november, planlegger Richard Raburski å tilby stjørdalingene franske delikatesser. Han blir lokal leverandør av kvalitetsvarer fra Oliviers & Co i Frankrike.

Kjeden har butikker i alle store byer som Frankrike og London, New York og Hong Kong. I Norge har Oliviers & Co flere butikker i Oslo, Ålesund, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Gleder seg

– Jeg gleder meg til å starte i Stjørdal, smiler en entusiastisk Richard Raburski.

Butikken blir på rundt 60 kvadratmeter. Raburski har en lokal snekker i sving med å lage interiøret etter spesifikasjoner fra Oliviers & Co. Butikken i Stjørdal får fire medarbeidere, to på heltid og to på deltid.

Utvalget blir flere typer olivenolje, balsamico, eddik, pasta, syltetøy – for å nevne noe.

– Du har tro på at stjørdalingene vil kjøpe eksotiske produkter?

– Helt sikkert. Vi skal bare handle med franske kvalitetsvarer under et veldig kjent varemerke, smiler Richard Raburski.

Flere restauranter

Han er utdannet kokk. Matentusiasten har drevet flere restauranter anbefalt i Michelinguiden i Frankrike. I Trondheim driver han delikatessebutikken Alma Mater i kjøpesenteret Byhaven og fotogalleriet YellowCorner. Og kona Christina Christiansen driver spisestedet Sellanraa.

Raburski legger ikke skjul på at han tar en sjanse i Stjørdal. Han er forberedt på at det vil ta litt tid å innarbeide butikken. Men virksomhetene han har startet i Trondheim, går bedre og bedre. Richard Raburski har tro på Oliviers & Co-konseptet som finnes over hele Europa.

Stjørdal rett sted

Raburski tror knutepunktet Stjørdal er rett sted å starte.

– Torgkvartalet gir meg en mulighet. Den som ikke satser, får heller ikke til noe. Med hardt arbeid tror jeg dette skal gå bra, sier Raburski.

Varene som skal selges i nybutikken i Stjørdal, er allerede på lager og Snekkeren er allerede i gang med å lage innredningen.

– Dette blir et lite stunt, men det blir bare artig. Vi gleder oss til å starte i Stjørdal, sier Richard Raburski.