Like før klokka 23 onsdag kveld fikk politiet melding om to innbruddsforsøk på Vikhammer. På en adresse hadde noen vært inne i en bod.

– Flere gjenstander var lagt til side og var klar til henting, blant annet en høytrykksspyler. Og i en garasje like ved var en del sportsutstyr satt fram. Det ble avverget denne gangen, sier politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor.

– Ta vare på eiendelene

Han opplyser at det er en økning i antall innbrudd i boliger og biler på høsten. I løpet av de siste dagene har det vært flere boliginnbrudd i Trondheim.

– Erfaringsmessig vet vi at mobile vinningskriminelle er ute og farter. Slik har trenden vært de siste årene. Modusene på boliginnbruddene i Trondheim er forskjellig, men ved flere tilfeller har ulukkede vindu blitt skrudd ut, forteller Ulvin.

Politioverbetjenten kommer med en klar oppfordring:

– Lukk igjen vindu, lås dører både til boliger og biler og ikke la verdisaker ligge fram. Ta vare på eiendelene dine og gjør det vanskelig for de som har uærlige hensikter. Det er ofte ting som ikke er sporbare som forsvinner.

– Kjører rundt

– Ofte så kjører innbruddstyvene rundt og rekognoserer før de slår til. Hvis noen legger merke til noe mistenkelig, så husk registreringsnummeret på bilen og ta kontakt med politiet, oppfordrer Arne Henrik Ulvin.