– For taksten på 12,5 millioner for Kvithamar forskningsstasjon skulle jeg klart å selge eiendommen endel ganger. Her får du fryktelig mye for pengene.

Lørdag formiddag var det visning på Kvithamar forskningsstasjon. Staten skal selge denne unike eiendommen, med rubb og stubb, og landbrukstaksten er 12,5 millioner.

Her var det stort oppmøte med mange interesserte som ville kikke på den unike eiendommen.

– Jeg er ganske sikker på at for denne prisen kunne jeg solgt den til flere, eller mange ganger, sier Nils Borgar Husby, i heimdal Eiendomsmegling, som megler salget.

Megler Nils Borgar Husby tror dette salget er noe av det mest spennende han har tatt del i. Han tror eiendommen kan bli solgt allerede neste uke. Foto: Jon Håkon Slungård

Stor interesse

Foran visninga lørdag forteller Husby om stor interesse for dette sjeldne salgsobjektet. Ikke akkurat dagligdags at en forskningsstasjon selges, en eiendom med stor og variert bygningsmasse, bolighus, kontorbygg, drivhus, garasjer, verksted, tørker, ja, det er også en årlig leieinntekt på eiendommen på 700 000 kroner.

 – Hvordan er interessen etter at salgsobjektet ble lagt ut?

– Her er det vist stor interesse, fra landbruksnæringa, fra de som driver med veksthus, det vises interesse for bygningsmassen, jordarealene, ja, oppstillingsplass, i det hele tatt, jeg kan nok si som forventet.

– Er det bare lokal interesse?

– Nei, absolutt ikke. Her er det registrert interesse fra Levanger til Trondheim, ja, vi har også slengere utenfor dette området.

Konsesjon demper prisen

Husby sier han har erfaring for stor interesse på objekter av denne karakteren, men at oppmøtet på visning kan være mindre enn førstereaksjonen, og den umiddelbare responsen.

– Forklarlig dette, her er et kjøp snakk om bruk av endel penger. Du skal finne disse pengene, og det vil være noe ressurskrevende å sette i gang med et prosjekt som dette.

– Dette er en konsesjonsbetinget eiendom, hva hadde prisantydning vært uten?

– Et interessant spørsmål, men jeg skal ikke la meg friste til et svar. Konsesjon er alltid med og begrenser verdien. Samtidig vil jeg si, det er ingen ting å si på taksten.

– Når er Kvithamar solgt?

– Kanskje er det grunn til å tro den blir solgt i uka etter lørdagens visning.

– Hvordan oppleves det å skulle selge en eiendom som dette?

– Jeg må nok innrømme at dette er av de mest interessante objekter jeg har hatt å selge. Spennende å se prisen, og også hvem som kjøper, sier Nils Borgar Husby.