– Vi tapte kampen om å bevare Kvithamar Forskningsstasjon. Nå fokuserer vi på mulighetene, og det er brei politisk enighet i kommunen om å komme i kjøpsposisjon for å overta denne eiendommen.

Det er ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal, dagen før salgsvisning av eiendommen Kvithamar Forskningsstasjon, som kommer med denne meldinga. Tydelig en meget godt fornøyd ordfører, som har fått brei politisk støtte for en slik mulig handel, som går ut med denne meldinga. Tydelig et spark tilbake til de som sto bak strippinga av forskningsstasjon, og som nå resulterer i salg av denne særegne eiendommen, med en hundreårig historie i landbruksforskning.

Har store ambisjoner

– Hvilken taktikk har ordføreren lagt for å komme i kjøpsposisjon?

– Det vil jeg ikke gå noe nærmere inn på. Dette får vi eventuelt snakke om senere, sier Vigdenes.

Han sier at de som nå ønsker å dele de samme ambisjoner for utvikling av forskning, miljø og videreutvikling av landbruk på Kvithamar, så vet man nå at en ikke-profittstyrt organisasjon som kommunen, kan være interessert i å ta over eiendommen for å legge tilrette for dette.

– Dette et innspill for å skremme bort mulige private kjøpelystne?

– Nei, det må de eventuelt avgjøre sjøl. Det kan være greit for alle å vite at vi her har en kommune med ambisjoner. Og i den grad man har et engasjement eller har interesse for å legge til rette for forskning innenfor landbruk og miljø i og rundt Kvithamar, eller andre spennende tilknyttede aktiviteter. Så vil vi ved et eventuelt kjøp være interessert i å gå i en dialog om dette, sier Vigdenes.

Spennende salgsrunde

Det handler om penger først.

– Ja, det handler om penger, handler om å få eierskapet, og deretter konsesjon. Det gjelder jo for alle som eventuelt skal kjøpe. Etter det vil vi videre diskutere utnyttelse av eiendommen. Vi spør hvilket økonomisk handlingsrom Vigdenes har i denne saken, men her er han taus.

– Jeg er glad for at det er ambisjoner på vegne av landbruk og miljø i Stjørdal, sier ordfører Ivar Vigdenes.