Malin Høiby (22) trakk seg fra Miss Norway-konkurransen for å vie all tid til sin nyåpnede vippesalong.

– Jeg stortrives. Nå skal jeg satse 100 prosent på salongen i tiden framover, sier hun.

Bladet treffer malvikkvinnen i lokalene i Haakon VIIs gate på Lade. Hun jobber som vippetekniker og åpnet ny salong i august i år. 22-åringen har så stor på sitt nye prosjekt at hun nylig valgte å trekke seg som kandidat til Miss Norway 2018.

– Tida strakk rett og slett ikke til. Derfor ble det som det ble.

– Fin konkurranse

Malin Høiby, som bor i Gevingfeltet på Hell, meldte seg på missekonkurransen tidlig i høst. Etter en stund fikk hun en mail om at hun var blant de som var videre i førsteuttaket.

– Jeg synes Miss Norway er en fin konkurranse som får fram mange gode ting, forteller hun.

Deltakerne må gjøre flere ting for å utmerke seg i tiden fram mot det som etter hvert blir en finale. De må holde på med veldedig arbeid, skaffe seg sponsorer, blogge og nå fram i media.

– Man får poeng for hver aktivitet man gjør. Jeg er ikke en person som liker å vise meg fram, så det hadde blitt en utfordring. Men nå har jeg tatt en beslutning om å gi meg for å satse fullt og helt på jobbing, sier Malin Høiby.

– Angrer du?

– Det hender. Jeg hadde garantert fått mange gode minner og gode venner ved å være med. Jeg rakk å få god kontakt med flere, og jeg skal være til stede når finalen går av stabelen i Oslo.

Saken fortsetter under bildet.

Malin Høiby er vippetekniker. Her er det Maria Schjølberg som får behandling av malvikkvinnen. Foto: Lars Sørnes

Team

Salongen til 22-åringen heter «Beauty by Malin Høiby». Totalt fem personer, som alle er selvstendige næringsdrivende, har egne salonger i lokalene.

– Jeg tenkte egentlig å gå skole i år, men av ulike årsaker ble det ikke det. Jeg tok et kurs som vippetekniker, og det er den beste beslutningen jeg har tatt. Jobben går ut på at jeg setter vippeextensions. En behagelig og artig jobb, sier Malin Høiby.

Siden hun åpnet har hun hatt nok å gjøre.

– Det har gått veldig bra så langt. Men jeg kan fortsatt fylle inn flere kunder, sier Malin, som også jobber ved taxfree-butikken på Trondheim lufthavn Værnes innimellom. I tillegg er hun trener for cheerleaderlaget Cleavers i Trondheim.

Moren til Malin, Hanne Virve Høiby, disponerer de 130 kvadratmeter store lokalene på Lade. Hun driver salongen «Vippefin & Beauty».

– Jeg tok over i juli i år. Her er vi alle et team som samarbeider, sier Hanne.

Saken fortsetter under bildet.

Hanne Virve Høiby disponerer lokalene på Lade der totalt fem personer har egne salonger. Hun er moren til Malin. Foto: Lars Sørnes

Ulike behandlinger

Hun er master i vippeteknikk og negledesign, og er også kursleder for flere behandlinger gjennom Scandic Beauty.

De fem salongene på Lade tilbyr behandling innen vippeextensions, brunstyling, microblading, tannbleking, makeup, negler, massasje og hud.

– Vi har store planer med tiden, men det er det litt for tidlig å si noe om ennå, sier Hanne Virve Høiby.