Tore Haugen har sammen med Svein Kåre Vognild har lagt ned tusenvis av timer for å realisere hyttedrømmen i Meråker. Nå skal hyttetunet på Teveldalen selges.

– Nå er det Primahus Eiendom som eier hyttetunet, etter at vi solgte det til selskapet for noen år siden. Men uansett blir det vemodig, sier Tore Haugen.

– Men hvorfor ønsker dere å selge?

– Rett og slett fordi at vi ikke får brukt det så mye som vi ønsker. Tunet fortjener eiere som bruker det aktivt og tar vare på bygningene, fortsetter Haugen.

Tunet, som består at til sammen sju ulike bygg, er hentet fra ulike steder i Trøndelag og satt opp på Teveldalen i sin opprinnelige form. Blant annet er det demontert hus på Berkåk, Tydal og Skjelstadmark som er fraktet til Teveldalen og til eiendommen Tevelsetra.

Mye slit, mye moro

Haugen forteller videre at det er 15 år siden prosjektet med å realisere tunet ble satt i gang. Husene kom opp trinnvis, og Haugen legger ikke skjul på at det er mange timer som er brukt på Teveldalen i denne perioden.

– Det har vært mye jobb og slit, men også mye moro. I starten brukte vi tunet aktivt, ikke minst til ulike opplegg for samarbeidspartnere og lignende. Det er blant annet fire fullverdige kjøkken på tunet, og vi har arrangert kokkekonkurranser og laget mye god mat. Men nå har aktiviteten for vår del blitt mindre, og da ønsker vi at tunet skal få nye eiere.

– Timesprisen for arbeidet dere har gjort blir kanskje ikke all verden, selv om prisantydning er 10 millioner kroner?

– Det blir den helt sikkert ikke. Men for oss er det viktig at noen som vil ta vare på tunet tar over. Så her tenker jeg i første omgang på en bedrift eller en storfamilie. For det er mye jobb å holde tunet og bygningene i hevd.

Mange visninger

Eiendomsmegler Andreas Elmenhorst i DNB har fått oppdraget med å selge tunet. Han forteller om veldig stor pågang på annonsen.

– I tillegg har vi vært i kontakt med rundt fem interessenter. Det lover bra, for et slikt objekt fanger i utgangspunktet et smalt segment av potensielle kjøpere. Det er visning på søndag, og det skal bli spennende å se på oppmøtet, sier Elmenhorst.

Eiendommen Tevelsetra har et totalt bruksareal på 417 kvadratmeter og har tilsammen ni soverom. Tomta er på 4,2 dekar