- Hurra! Endelig kan jeg dele den fantastiske nyheten jeg har holdt på noen uker. Statsminister Erna Solberg valgte MITT bilde som motiv for årets julekort. I dag har jeg hatt gleden av å snakke med statsministeren om akkurat dette bildet - og min dilla på nordlysfotografering Det er ganske stor stas å tenke på at bildet skal pryde peishyllene til 700 statsledere over hele verden, står det på facebooksiden til Grethe Lindseth.

Steinvikholmen

Og hobbyfotografen fra Stjørdal er like glad når hun forteller at hun var veldig heldig med bildet av nordlyset som omkranser Steinvikholmen.

- Nå har jeg hørt at statsminister Erna Solberg har sagt til NRK at hun var fascinert av lyset på bildet. Akkurat den kvelden jeg tok bilde var det tåke som skjermet det gule lyset fra Frosta. Dette lyset er problematisk, men denne kvelden ble det perfekt. Steinvikholmen er et kjempefint motiv med nordlys, men det skal klaffe for at det blir bra, sier Lindseth.

Mange bilder

Lindseth forteller at hun fikk høre om at Solberg ville ha bilde fra Nord-Trøndelag og sendte inn bildet.

- Jeg har forstått det slik at det kom inn over 200 bilder som mer enn vanlig, sier Lindseth.

Grethe Lindseth har vært aktiv hobbyfotograf de siste fire årene. Foto: Privat

Hun arbeider til daglig som seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og ble litt overrasket den dagen hun fikk telefon fra statsministerens kontor.

- Jeg hadde vondt for å tro at det var sant, men det var det.

Grethe Lindseth kjøpte seg kamera for fem år siden og vært aktiv hobbyfotograf de siste fire årene.

Lindseth har tidligere hatt en utstilling hos sin arbeidsgiver og over jul vil det bli mulig å få se flere av hennes blinkskudd hos Daba Art Café & Øko. Senere på våren vil hun også bidra med bilder på en utstilling i Lokstallen sammen med andre hobbyfotografer og malere.

Grethe Lindseth har vært aktiv hobbyfotograf de siste fire årene. Foto: Privat