– Jeg har jobbet i 10 år i forsikringsbransjen med personskadeerstatning etter trafikkulykker, så dette er et område jeg kjenner godt til. Det er mange som ikke kjenner til rettighetene sine etter at de har vært utsatt for en ulykke. Man kan ha rett til erstatning også om man selv er skyld i ulykken, sier Sylvia Bakken Engan.

Kontorfellesskap

Den 1. november startet hun sin advokatpraksis i Stjørdal. Hun sitter i kontorfellesskap med tre andre advokater hos Advokatfirmaet Welde i Kjøpmannsgata i Stjørdal.

– Utad representeres vi under advokatfirmaet Welde, men vi er alle selvstendige næringsdrivende hver for oss. De andre på kontoret har holdt på i mange år, og jeg ser frem til å være en del av Stjørdals største advokatkontor.

De andre som jobber i kontorfellesskapet er Tore Welde, Line Guldbrandsen og Veronica L. Drivstuen, som alle er advokater. I tillegg er sivilagronom Henrik Valstad, ansvarlig megler ved Welde og Valstad Eiendomsmegling AS og advokatsekretær Oddfrid Welde ved kontoret.

Alminnelig praksis

Før Sylvia Bakken Engan startet egen advokatpraksis har hun har hun blant annet jobbet som politiadvokat i Trøndelagsfylkene.

– Jeg var ferdig utdannet jurist i 2003. Etter ti år i forsikringsbransjen har jeg jobbet som politiadvokat i Trøndelag Politidistrikt. Tre år i Nord-Trøndelag og ett år i sørfylket.

– Hvilke områder jobber du mest med i dag?

– Jeg har nettopp startet, og vil drive en alminnelig praksis med juridiske tjenester og rådgivning innenfor de fleste rettsområder. Min bakgrunn er også relevant i forhold til oppdrag som forsvarer og bistandsadvokat, sier Sylvia Bakken Engan.