Representanter for Stjørdal skateklubb, som arrangerer NM i Stjørdal i august neste år. Fra høyre: Christoffer Dahl, Hege Thronæs, Mette Christine Haugan og Mariann Bidtnes. Foto: Ivar Værnesbranden

I Stjørdal er "godfot-teorien" det toneangivende mantra, ihvertfall når det gjelder store arrangement. I Stjørdal er de ulike arrangørene av store samlinger opptatt av å dele erfaringer, opptatt av å gjøre hverandre bedre.

Odd Petter Haugseth mener denne holdningen preger alle som på en eller annen måte er engasjert i de mange store arrangement som står i kø i Stjørdal i årene framover. Han syns også dette gjennomsyret hele møtet på Hjelseng gård denne uken. Dette var et møte som samlet nettopp ulike aktører som på hvert sitt vis bidrar til å gjøre store arrangement i Stjørdal til en suksess.

NM-arrangør

Stjørdal skateboardforening er ikke mer enn to år gammel og har heller ingen overflod av medlemmer. Men allerede i 2018, i sitt tredje leveår, skal klubben være NM-arrangør.

– Hvorfor? Fordi Stjørdal har et fantastisk skateanlegg. Og fordi ryktet gikk på gata om at dette er arrangørbyen å være i, sier Joakim Wang, mannen som skal være mesterskapsansvarlig for neste års NM i skateboard Stjørdal.

Pågangsmot og strøm

– Hva forventer du av Stjørdal som arrangørsted for et NM i skateboard?¨

– Kanskje ikke helt det samme for oss som for en VM-runde i rallycross eller Landsskytterstevnet i 2018. Men om pågangs-mot, skateplass og strøm er på plass, får vi til det meste, sier en optimistisk Joakim Wang.

Sammen med lokale representanter fra Stjørdal Skateklubb hadde han møtt fram på Hjelseng gård denne uken da Stjørdal Næringsforum hadde invitert arrangører, arenaeiere, næringsliv, politikere og offentlige og private aktører ellers til et møte om Stjørdal som arrangørby.

Arrangementsbyen Stjørdal er åpenbasrt et tema som menger, om man skal dømme etter oppmøtet og engasjementet.

Store verdier

Store arrangement betyr penger i kassa både for lokalt næringsliv, og for aktører på forskjellige områder. Et eksempel: Under Agrisjå i sommer booket Felleskjøpet alene hele Quality Airport Hotel. Og selv om de endelige tallene etter sommerens Agrisjå ennå ikke er klare, har de som står bak anslått at Agrisjå omsatte for rundt en halv milliard kroner i løpet av noen få messedager sist sommer.

– Hvis du skal trekke fram én ting som kan gjøre Stjørdal enda bedre som arrangørby – hva sier du da?

– Bedre infrastruktur og logistikk. Stjørdalingene må lære seg å ta buss til Frigården. Vi trenger gode veier og gode transportplaner som bidrar til at det ikke blir én privatbil å se på Frigården selv om det kommer 50.000 mennesker dit!