– 4. november i år passerte jeg 30 år i malerbransjen. Jeg har vært ansatt i ulike firma opp gjennom disse årene. Nå er tiden absolutt inne for å starte med selskap selv, og være sin egen sjef. Så vil tida framovervise hvordan dette vil utvikle seg, sier Håve.

Den klart mest synlige opposisjonspolitikeren på den røde siden etter at de blå–grønne overtok makta i Stjørdal i 1999, har bestemt seg for å etablere eget malerfirma.

Helt åpen

Det er absolutt ikke tilfeldig at Joar Håve ble maler. Faren Odd Håve, var ikke bare en stor musiker, han var også maler. Og Joar fikk være med faren å svinge malerkosten både som ungdom og tenåring.

– Siden har jeg vært ansatt i små og store firma, lokale som hos Martin Røkke, og nå i et firma i Trondheim, sier Håve.

Bransje i forandring

Han ser at bransjen de siste årene har vært i stor forandring. Selve håndverket er utfordret med blant annet mange ufaglærte i bransjen.

– Du starter for deg sjøl, uten ansatte?

– Jeg starter for meg sjøl, og er klar for oppdrag. I starten skal jeg drive hjemmefra, og jeg er så godt kjent med denne bransjen og de faglærte som jobber der, at jeg absolutt ser muligheter for utvikling. De senere årene har jeg ofte hatt «basjobben» på større oppdrag, og tanken om å starte for seg selv har vært nevnt. Responsen på dette har vært ganske så god. Så nå er jeg igang, sier Håve.

– Du står også klar du om noen fra Høyre i lokalpolitikken vil ha malt en vegg blå?

– Ja, absolutt. Kunden eller selskapet får som bestilt, sier Håve.