Tirsdag 10. oktober mottok politiet i Værnesregionen en anmeldelse fra ei 14 år gammel jente fra Stjørdal.

Noen dager i forveien hadde tenåringen mottatt et bilde av en erigert penis på Snapchat. Avsenderen var ukjent og opererte under et falskt navn.

– Fra den samme brukeren hadde hun mottatt et bilde som viste stedet der hun bor. Jenta kjente igjen omgivelsene og følte seg overvåket, sier politiførstebetjent Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor.

Fikk ut informasjon

Han forteller at politiet henvendte seg til Snapchat for å få ut opplysninger om eier og bruker av den anonyme kontoen. Etter noen dager kom det positivt svar fra selskapet. Den ukjente brukeren viste seg å være en mann i 50-årene fra en kommune i Hedmark med arbeidssted i Trøndelag.

Saken fortsetter under bildet.

Politiet samarbeidet med Snapchat og fikk ut informasjon om den ukjente brukeren, opplyser politiførstebetjent Eivind Guldseth. Foto: Lars Sørnes (arkiv

– Vi fikk beslutning om ransaking via retten og pågrep vedkommende. Han erkjenner å ha hatt kontakt med jenta og ha sendt henne ei melding med seksuelt innhold, sier Guldseth.

Siktet

Mannen er ifølge politiførstebetjenten siktet for seksuelt krenkende adferd etter straffelovens paragraf 298. Jenta og mannen har ingen relasjoner til hverandre fra før. Til politiet har mannen i 50-årene forklart at han kom over jentas Snapchat-profil helt tilfeldig, og at han trodde hun var eldre. Den delen av forklaringen fester ikke politiet lit til.

– Det tror vi ikke på fordi fornærmede sier hun har skrevet hvor gammel hun er i en melding til mannen, sier Guldseth.

Andre jenter

Under ransakingen av den siktedes bopel ble det tatt beslag i mannens pc og mobiltelefon. Funn tyder på at mannen også har hatt kontakt med andre unge jenter.

– Vi vet at det har vært kontakt, men vi kjenner ikke innholdet i dialogen. Vi er avhengig av å kjenne jentenes identitet for å få ut den informasjonen, sier Guldseth.

– Han opplyser at politiet nå er i ferd med å avslutte etterforskningen og at saken om kort tid vil bli sendt til påtaleavgjørelse.