I Kimen foregår det flere konserter og aktiviteter samtidig lørdag 25. november på «Barnas store Festivaldag». Det er luftforsvarets som har satt sammen et artig konsept.

I tre timer skal «Tre tøffe trommiser», «Tellekorpset» og Storkorpset sørge for elling, telling og tøysing – og full blås, forteller Even Lothe fra Hell, John Ivar Knutzen fra Trondheim og Andreas Trondal fra Saksvik. De er ansatt i Luftforsvarets musikkorps som er et korps med til sammen 25 profesjonelle musikere.

Det blir instrumentverksted, lydlek og mulighet til å lære å marsjere. Konsertene de spilles flere ganger, å flest mulig kan få med seg.

I samarbeid med Ringve kunstmuseum blir det instrument -og figurverksted.

- Vi har et problem i forsvaret – altfor mange noteark. Så vi har tatt med noen som barna skal få lage noe fint av. Barna skal blant annet få lage ballongtutafon og pappmarakas, forteller Even Lothe.

- Hvorfor arrangerer Forsvaret barnemusikkfestival?

- Vi synes det er nyttig at barn får høre levende musikk. Og fint at første møte med forsvaret er med musikk. At barn får se at folk i uniform også kan være snille, sier de tre som gleder seg stort til dagen.

Korpset er ofte ute og spiller i barnehager. Det er veldig populært, sier Lothe og viser en ganske morsom video der noen barn virkelig slår seg løs og danser.