Irsksetteren Indi og Asle Svinsås ble beste lokale hund under helgas Malvik-prøve. Men de måtte se seg slått av vorstehhunden Ero og Lisbeth Ottesen.

Både Svinsås og Ottesen hadde to førstepremier på sine hunder. Det som skilte hundene var at Ero fikk med seg en ærespris på søndagen. Den kom etter at Ero kom inn og rapporterte til hundefører at det var fugl, før han gikk ut i stand igjen.

– Det var lite som skilte hundene og vi var likt poeng etter at vi begge hadde to førstepremie

Svinsås stilte med to hunder under konkurransen. Indi og unghunden Kiro.

– Kiro er avlet av Indi. Han er litt over to år og har ikke stilt på så mange konkurranser, men med tre premieringer på fire starter, hvorav en 1. premie på søndag, så lover det bra.

Trønder-cup

Malvik-prøven er også en del av Trønder-cup som går over fem skogsfuglprøver.

– Dette var siste konkurransen. Indi og Ero endte på lik poengsum, men Lisbeth Ottesen kunne ta hjem seieren på grunn av at Ero er litt yngre enn Indi. Så en kan si at marginene ikke var helt på vår side, sier Svinsås.

Litt irriterende, siden det samme skjedde året før, men han er tross alt veldig godt fornøyd med hva begge hundene gjorde under prøven.

Tre premieringer

Med fire starter som endte i tre premier i løpet av konkurransen var dette en meget god helg for Svinsås.

– Ja, de fleste drar hjem uten premiering og det er små marginer som skiller til slutt, sier Asle Svinsås.

Svinsås forteller at Indi har vært en bra hund.

– Indi har blitt premiert på 60 prosent av startene i skogen. I tillegg har hun en 3. plass i NM skog som 3-åring. Hun har også en del premieringer fra høyfjell og er en allsidig jakthund.

Årets prøve ble holdt i terreng med bra bestand av fugl.

– Det er fint at det er bra med fugl, men uansett skal hundene finne fuglene og ikke gjøre noen feil. Det spesielle på denne prøven er at det ble felt fugl. På søndag ble det blant annet skutt fugl for Indi. Deretter skal hun apportere. Det gikk bra, for ellers hadde hun blitt kastet ut av konkurransen, sier Svinsås.

Malvik-prøven ble en suksess med mye hundefolk i terrenget. 89 hundefolk var ute og fikk vurdert sine hunder. Foto: Privat

Suksess

Eva Skain Hansen i Malvik Fuglehundklubb var godt fornøyd med klubbens største fugelhundprøve.

– Værgudene var stort sett på vår siden, og selv om det ble litt nedbør på søndag så ble deltakerne varmet av bålkos. Av 89 startende hunder fordelt på de tre dagene, mestret 32 å finne fugl å skape en jaktbar og premiegivende situasjon. Det gir en premieprosent på 36 %, noe som er meget bra årstiden tatt i betraktning. Halvparten av premiene var av høyeste valør – 1. premie AK skog. Medlemmer i klubben er flinke til å støtte opp om arrangementet også, og halvparten av premiene går til ekvipasjer fra Malvik FHK, sier Skain Hansen.

Prøven ble arrangerte i samarbeid med Tiuren JHFK og det ble brukt terreng til Stjørdal Fjellstyre, Meraker Brug og Sørsia grunneierlag.

Eva Skain Hansen sammen med Rune Glørstad og Bernt Martin Sandsør (t.h.). Rune fikk 1. Ak på sin ES Betti denne dagen, Sandsør var dommer. Foto: Privat

Disse fikk 1. premie:

1. AK + 1. AK m/ÆP KV Ero–Lisbet Ottesen

1. AK + 1. AK IS Imingens Lk Indi–Asle Svinsås (MFHK)

1. AK + 2. AK GS Svartbekkens Diza–Astrid Tande

1. AK + 2. AK ES Texaslia's Fanta–Åse og Stig-Håvard S. Hansen (MFHK)

1. AK + 3. AK IS Rinnhatten’s Kiro–Asle Svinsås (MFHK)

1. AK ES Løvenskaret’s Birk–Roald Arntsen (MFHK)

1. AK ES Rampen’s Sako–Krister Stav (MFHK)–ble med dette N JCH

1. AK ES Storbakken's Pb Makita–Eivind Kolstad (MFHK)

1. AK ES Storbakken's Pippi–Martin Stuevold

1. AK IS "US" Dakota–Knut M. Barkhall

1. AK ES Seterfjellets Betti–Rune Glørstad (MFHK)

1. AK P Sollidalens B Gimla–Øystein Pedersen

1. AK BB Gyldenskovs Jaga–Maiken Gyldenskov Horn

1. AK ES Fosens Pondus–Ketil Skogan (MFHK)–ble med dette N JCH