Oppvekstsjef Ann Kristin Geving kalte umiddelbart inn til flere møter da hun ble gjort kjent med netthetsen på stjørdalsskole.

Rystet

Hun er rystet etter å ha lest saken om den 14 år gamle jenta i Bladet. Jenta blir grovt trakassert gjennom den omstridte «mobbeappen» Sarahah. «Håper du råtner i helvete. Du er den styggeste personen på jord», er én av de krenkende meldingene hun har mottatt.

– Skolen må og skal ta ansvar for å få bort denne type mobbing. Vi må ta tak i det og følge opp enkeltsaker vi får, og vi må jobbe med å øke kunnskapen til alle elevene i stjørdalsskolen, sier Ann Kristin Geving.

– Historien som jenta og moren forteller i Bladet berører meg. Det gjør vondt å lese. Det er ingen som ønsker at noen skal bil utsatt for slik oppførsel, sier Geving.

Kampanje

Hun opplyser at 14-åringen og hennes familie har krav på å bli fulgt opp tett fra skolen.

– Med en gang skolen ble gjort oppmerksom på hva som har skjedd, ble det tatt grep. Det er laget en aktivitetsplan med ulike tiltak, og man sjekker også underveis om tiltakene fungerer. Detaljene rundt det sitter jeg ikke med nå, men jeg har full tiltro til at det blir fulgt opp på riktig måte, sier Geving. Oppvekstsjefen forteller at hun har allerede denne uka har gjennomført et møte med alle rektorene i barne- og ungdomsskolene i Stjørdal.

– Der stilte jeg et åpent spørsmål om problemstillingen, og dette er dessverre ikke et nytt problem. Vi har hatt apper som ASKfm og Jodel tidligere, som gjør det mulig å hetse og mobbe andre gjennom å opptre anonymt.

Vil ha innspill

Geving har også sendt en forespørsel til lederen av det kommunale foreldreutvalget i Stjørdal om et møte den kommende uka. Det samme til personer som jobber opp mot ungdomsrådet.

– Og skolen er avhengig av tett samarbeid med foreldre og foresatte. Vi må spille på lag med alle som har et ansvar. Det er lett å peke på at skolen skal ordne opp, og jeg vil understreke at det ansvaret tar vi også, men det er vanskelig å gjøre den jobben alene, sier hun, som også nevner samarbeidet som kommunen har med politiet.

– Jeg er ute etter å få mange innspill til hva som kan, bør og må gjøres fra flere kanter. Vi har en idé om å sette i gang en aksjon eller kampanje, men akkurat hva den skal inneholde får vi komme tilbake til. Dette er kun på tankestadiet, sier Ann Kristin Geving. Geving presiserer at skolene jobber med mobbingproblematikk hele tiden, men at det nå er aktualisert etter oppslaget i Bladet.

Holdninger

Etter initiativ fra Ungdommens bystyre valgte Trondheim kommune nylig å stenge forskjellige apper fra kommunens nettverk på alle skoler. Det skjer ikke i Stjørdal.

– Det blir en for lettvint løsning. Elevene kan fortsatt bruke mobilnettet, og vi får ikke bukt med problemet på denne måten. Det er holdningene vi må jobbe med, sier rådmann Anne Kathrine Slungård.