De 23 lokallagene i LHL Sør-Trøndelag har mottatt en gavesjekk på en million kroner fra trondheimsavdelingen av Handelsreisendes forening.

Alt arbeid i lokallagene er basert på frivillighet, og er avhengig av gaver og innsamlede midler.

– Det å få en million kroner betyr svært mye for det arbeidet vi gjør lokalt. Denne gaven går til fylkeslaget og pengene skal forvaltes til det beste for alle medlemmene rundt i de enkelte lokallagene, blant annet til Malvik, sier styremeldem i LHL Malvik, Steinar Skogø.

Kan ramme alle

– LHL ønsker å knytte til seg flere yngre mennesker som er rammet av lunge- og hjertesykdom, kols, slag, astma og allergi. Vi vet at disse og ikke minst de pårøredne vil ha nytte og glede av det LHL kan bistå med i den situasjonen de kommer i når slike sykdommer endrer den enkeltes livssituasjon, sier styremedlem Roar Drøyvold.

– Dette er sykdom som dessverre kan ramme alle uansett alder. Vi ønsker at dette beløpet brukes til å framsnakke LHL for hva de kan bidra med for den enkelte, sier han.

De fleste ikke med i LHL

Det er fortsatt slik at mange som rammes av hjerte- og lungesykdommer, kols, slag, astma og allergi håndterer sykdommene på egen hånd, og ikke søker hjelp og støtte i organisasjonene.

– Det føles at de yngre synes det er et nederlag at de er rammet av denne typen sykdommer. Kanskje skulle vært en “Me too”-kampanje i en slik sak også. Fordi vi vet at i Malvik er de fleste, faktisk opp mot 90 prosent, av de som sliter med disse sykdommene ikke i kontakt med LHL eller tilsvarende lag. Det å ha kontakt med andre i tilsvarende sitausjon vet vi vil vært til stor hjelp for dem selv, og ikke minst for de som er pårørende, sier Drøyvold.