For 25. år på rad gir lagets fotogruppe ut Bygdekalenderen. I tradisjonen tro prydes utgivelsen av gamle fotoskatter fra Hommelvik. Motivene er i hovedsak hentet fra historielagets rikholdige arkiv. Det eldste bildet viser gamle sentrum og er tatt fra Løfta cirka rundt 1890.

Jubileumsmotiv

Odd Rune Wang i Historielaget Hommelviks venner forteller at årets bilder er valgt ut av fotogruppas medlemmer og at jubileum har vært en fellesnevner også i år.

–Vi ser ofte etter aktuelle jubileumsmotiv. Hommelvik ungdomsskole er 50 år i 2017. Et av bildene fra 1960-tallet viser blant annet skolene i Hommelvik, sier Wang.

Går fra dør til dør

Han forteller at historielaget ønsker å spre kunnskap om fortidens Hommelvik og at kalenderutgivelsen er et ledd i dette arbeidet.

–Historielaget vil presentere bildene vi sitter på og få folk til å bli interessert i bygdas historie, sier Wang.

Bygdekalenderen ble gitt ut for første gang i 1993. Historielaget har siden den gang lansert en ny utgivelse hvert år på denne tida. Wang forteller at kalenderen vil bli lagt ut for salg på Coop Extra i Hommelvik i disse dager. I tillegg vil lagets medlemmer gå fra dør til dør i bygda og selge den. Som vanlig er kalenderen trykket opp i 600 eksemplarer.