Amnesty i Norge og verden forøvrig gjennomfører hver høst en aksjon de kaller «Skriv for liv». Dette er en aksjon der tusenvis av personer skriver brev til noen de aldri har møtt. Målet med aksjonen er å frfinne eller gjøre forholdene bedre for folk som kjemper for menneskerettighetene.

– Amnesty plukker ut noen personer som er fengslet eller siktet for de gjør for menneskerettigheter. Så sendes det tusenvis av brev og twittermeldinger til myndighetene i de aktuelle landet. Et enkelt brev kan kanskje ignoreres, men Fjorårets aksjon var vellykket for tre av de fem som var plukket ut, sier Anne-Grethe Olsen og Berit Johansen i Amnesty Stjørdal.

194 brev

Amnesty Stjørdal valgte torsdag å ta turen til Ole Vig videregående skole, der de fikk møte mange engasjerte ungdommer.

– Det var flott å være på Ole Vig vgs.Vi møtte veldig mange engasjerte ungdommer, som mer enn gjerne ville delta i kampanjen. Det varmer hjertene våre, sier Anne-Grethe Olsen.

Totalt brev det skrevet 194 brev på skolen torsdag, og det er gjengen i Amnesty godt fornøyd med.

Gir ros

– Dette var over all forventning. Vi må få rose skolen og elevene for at vi fikk komme og for engasjementet, avslutter Olsen, som sier at hvem som helst kan delta på aksjoen ved å gå inn på Amnesty sine hjemmesider.

Aktivistene som er plukket ut til årets brevskriveraksjon er fra Kina, Honduras, Jamaica, Egypt, Tsjad og Tyrkia.