Samarbeidsavtalen mellom Malvik idrettsråd og kommunen, som ble inngått i desember 2013, skulle ha vært revidert etter kommunevalget for over to år siden, men ble først lagt fram for formannskapet denne uka.

Økt tilskudd

Den viktigste endringen som var foreslått i avtalen, og som formannskapet ga sin tilslutning, var en økning i den årlige økonomiske støtten fra kommunen. Idrettsrådet har fram til nå mottatt et tilskudd på 5 000 kroner, men ønsket at det økonomiske tilskuddet knyttes til de lokale aktivitetsmidlene idretten i Malvik mottar fra Norges idrettsforbund.

Idrettslagene i kommunen betaler tre prosent av disse pengene som medlemskontingent til Malvik Idrettsråd. Det utgjør i dag 30 000 kroner, et tilsvarende beløp ønsket Idrettsrådet at også kommunen skulle bidra med.

Sendte avtalen i retur

Etter et forslag fra varaordfører Ole Herman Sveian, på vegne av Sp, SV, Ap og V, sier at det skal forhandles om å få innarbeidet i samarbeidsavtalen en forpliktelse om at Idrettsrådet skal ha ansvaret for å administrere og fordele halltidene i kommunens idrettshaller. Det skal også forhandles om at avtalen skal ha en forpliktelse om at Idrettsrådet årlig skal rapportere om økonomi og drift tilbake til kommunen.

Formannskapet vedtok å sende avtalen i retur til administrasjonen for å få disse punktene inn i avtaleteksten før saken kommer opp til ny behandling på møtet 4. desember.