Det skjer i Lofoten. Der er de i startfasen med å lage et nytt brettspill, monopolspill, »Stjørdalsspillet».

– Vi er fire personer som på fritiden driver Lofoten Brettspill A/S, og har nettopp ferdigstilt, «Helgelandsspillet». I utgangspunktet tenkte vi dette som en sak for Nord–Norge. Så ble vi i sommer kontaktet av Daniel Melkersen, som er fra Lofoten, men nå i Stjørdal og Stjørdals/Blink. Sammen med Stig Eidem, ønsker han seg «Stjørdalsspillet», og det er vi nå i startgropa på, sier Paul Klausen, i Lofoten Brettspill.

– Først som sist, nytt brettspill til jul?

– Ja, men da snakker vi jula 2018, sier Klausen.

Helt lokalt

Dette monopolspillet, vil i følge Klausen være et totalt, lokalt spill.

– Det handler da om oppkjøp av lokale selskaper og bedrifter i Stjørdal, her er det snakk om penger, kjøpe aksjer i ulike, lokale selskaper og firma, sier Klausen.

Så er det slik, at lokale firma som ønsker sin tilstedeværelse på spillbrettet med sin logo, de må betale seg inn, og da snakker vi om ekte norske kroner. Dette er en del av inntekta produsenten av spillet skal ha.

Selges av Stjørdals/Blink

– Så er dette et spill som selges bare gjennom det laget eller klubben som bestiller oppdraget og produksjonen hos oss. Det blir da Stjørdals/Blink, et lag som vi forstår har et stort antall medlemmer for å forestå salget, sier Klausen.

Han nevner at spillet blant annet består av sjansekort med hendelser typisk for Stjørdal.