Marit Helene Stigen (41) blir den første kvinnelige lufthavndirektøren på Trondheim lufthavn Værnes. Hun ble tirsdag presentert som etterfølgeren til Lasse Bardal, som ga seg i sommer. Til sammen 38 personer søkte på lederjobben.

– Jeg går inn i en spennende rolle. Avinor er en veldreven og profesjonell aktør, og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, sier Stigen til Bladet.

Hun tiltrer stillingen 1. februar 2018. Fram til da fortsetter Thomas Wintervold som fungerende sjef på flyplassen på Værnes.

Har møtt ledergruppa

41-åringen har allerede møtt ledergruppa til Wintervold for en uformell prat.

– Jeg har mye å lære, og jeg må innom mange nye felt i løpet av 2018. Det ser jeg fram til. Så langt har jeg møtt mange hyggelige folk.

Stigen tok over som lensmann ved Stjørdal lensmannskontor i april 2009. Hun har jobbet i politiet i 17,5 år.

– Som lensmann har jeg vært opptatt av å løse mest mulig av utfordringene i samarbeid med andre aktører. Jeg har hatt en fantastisk arbeidsplass med kollegaer som virkelig brenner for jobben og lokalsamfunnet. For ikke å glemme at jobben er gjort med humor og arbeidsglede. Jeg kommer virkelig til å savne dem, sier Stigen.

Mye har skjedd på de drøyt åtte og et halvt årene som lensmann i Nord-Trøndelags største by. I de siste årene har hun også hatt rollen som tjenesteenhetsleder i politiet i Værnesregionen med ansvar for seks kommuner.

– Stikker ikke av

– Hva er forskjellen på 2009 og 2017?

– Det er to vidt forskjellige roller. Nå har vi dobbelt så mange ansatte under samme tak, og vi snakker ikke lenger om kommunegrenser. Arbeidsmetodikken har også forandret seg. Kvaliteten på det politiet leverer nå er en helt annen enn i 2009, mener Stigen.

– Både miljøet og kommunene ønsker å utvikle seg. Vi har skapt en kreativ og offensiv arbeidskultur, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

Fungerende lufthavndirektør på Værnes, Thomas Wintervold, ser fram til å få Marit Helene Stigen på plass. Foto: Lars Sørnes

Politiet har vært, og er fortsatt, i en krevende tid med omstilling i forbindelse med nærpolitireformen. Stigen roser stå-på-viljen til de ansatte.

– Flere ser nok på meg som en kontinuitetsbærer som har gjort store endringer i løpet av min tid. I samarbeid med mine ledere og ansatte har jeg forsøkt å få mye ut av ressursene. Jeg føler ikke at jeg stikker av. Organisasjonen er framoverlent og vi har skapt resultater. Det har nok også bidratt til at jeg ble tilbudt jobben på Værnes, forteller hun.

Klar for noe nytt

Men om knappe to og en halv måned er tiden i politiet over. Nå er 41-åringen klar til å gyve løs på nye utfordringer.

– Jeg ser fram til den nye epoken, og er glad jeg får muligheten. Jeg føler at jeg er klar for nye nytt nå, understreker Marit Helene Stigen.

Hun forteller at det er for tidlig å si noe konkret om hva hun kommer til å foreta seg som sjef på Trondheim lufthavn Værnes. Men hun er ikke ukjent med flyplassen fra før.

– Gjennom jobben som lensmann har Avinor vært en formell samarbeidspartner som politiet har vært avhengig av. Jeg har også sittet i lufthavndirektørens kriseledelse ved behov, sier Stigen, som kommer til å videreføre mye i lederrollen i politiet til nyjobben.

– Både politiet og Avinor har tydelige samfunnsoppdrag, og det finnes flere likhetstrekk. Det kommer til å bli en variert hverdag med både samfunnet rundt og flyplassens indre liv.

Må på shopping

Nå må hun på shopping for å være endelig klar til 1. februar.

– Jeg har ingen uniform å ta på meg. Nå er jeg nødt til å være mer kreativ på hva jeg skal ha på meg om morgenen. Klesgarderoben må fornyes, sier Marit Helene Stigen og smiler.