Mandag ble Lux AS slått konkurs av Inntrøndelag tingrett. Begjæringen om åpning av konkurs ble sendt inn av Skatt Midt-Norge, hvor bedriften skylder 101.272 kroner i merverdiavgift og arbeidsgiveravgift.

Dette er selskapet som tidligere drev Lux Lounge. Eierne har i ettertid opprettet et nytt selskap som heter Lux restaurant og bar.

Det nye selskapet Lux restaurant og bar har overtatt virksomheten til gamle Lux Lounge som eies av Lux AS. Men politikerne i Stjørdal sa nei til å gi den nye virksomheten skjenkebevilling tidligere i høst.

Stengte Lux Lounge åpnet ny Lux

Gamle Lux Lounge i Kjøpmannsgata i Stjørdal stengte dørene sine i høst etter bare syv måneders drift. Raskt ble det klart at ny eier og driver allerede var på plass i lokalene. De ønsket å fortsette driften i de samme lokalene, og fortale at de åtte ansatte i Lux Lounge var med over og skulle fortsette å arbeide i «2nd Floor».

Det gamle selskapet skyldte penger, blant annet til Frivilligsentralen og Malermester Fossum. Men den nye eieren ønsket tidligere i høst ikke å kommentere om hvorvidt det gamle selskapet ville bli slått konkurs slik at kreditorene tapte pengene sine.

Usikkert hva den totale gjelden er

Nå er konkursen et faktum, og i følge kjennelsen fra tingretten erkjenner skyldneren at beløpet fra Skatt Midt-Norge medfører riktighet.

Det er flere kreditorer til selskapet, men det er fortsatt usikkert hva den totale gjelden er. Det bekreftet bobestyrer Veronica Drivstuen.

- Jeg har så langt ikke fått noen oversikt over den totale gjelden. Det eneste som er gjort så langt er å sikre at bedriften ikke har noen leiekontrakt som medfører flere utgifter. Jeg kommer nå til å bruke tiden fram til fristen for å melde inn krav til å få full oversikt, sier Drivstuen.

Ingen ansatte

Fristen for å melde inn fordringer knyttet til selskapet er satt til 18. desember.

Skyldneren erkjente i rettsmøtet å være insolvent og motsatte seg ikke åpning av konkurs.

Virksomheten har den siste perioden vært innstilt og det er ingen ansatte.