Mange ble forbauset da ordfører i Malvik, Ingrid Aune, ankom kantina på Vikhammer Vestre, og som den selvfølgeligste ting i verden fant seg plass mellom seniorene for å delta i trimmen.

Startet i 1986

I følge trimmens primus motor, Bjørg Brekken, ble seniortrimmen på Vikhammer startet av ranheimskaren Guttorm Hansen allerede i 1986, da han ble pensjonist. Han ledet også selv trimmen til å begynne med. Etter jul i 2003 ble også Bjørg Brekken med, og hun lovte Hansen å prøve å holde trimmen i gang.

Ledes av fysioterapeuter

Det er Malvik kommunes fysioterapeuter som leder trimmen, så seniorene burde være i trygge hender, Treningen er tilrettelagt slik at det skal være mulig for hver enkelt å delta etter egen form og styrke. Denne dagen er det Victoria Schram, fysioterapeut i turnustjeneste, som med mild kommando, muntre tilrop og passende musikk, sørger for å gjennomføre 45 minutters hard trening.

Selv om alderen kunne tyde på litt av hvert, er det neimen ikke noe aldershjem unge Ingrid har kommet til. Etter ei intens økt med oppvarming, sildrer svetten, uansett alder og fysisk form.

– Æ trudd æ va i go’ form, men sannelig var det vanskelig å holde tritt med Gjertrud Leistad, som om et snaut år fyller 90, innrømte ordføreren.

Dette til tross for at hun trimmer en time eller to hver dag, og i snitt går nesten ei mil.

– Å være med på slik trim vil jeg anbefale alle, fortsatte Ingrid.

– Dette er et kjempebra folkehelsetiltak, helt supert både for humør og helse. Her kan alle delta, uansett alder og form, mente ordføreren.

Victoria Schram leder trimmen med muntre tilrop. Foto: Bjørg Hernes

Spreke Gjertrud

– Dette er livet for meg, røper Gjertrud Leistad, som alltid har vært glad i, og flink til å gå lange turer.

– Trimmen gjør oss både blidere og sprekere, og vi sparer kommunen for mye penger, hevder Gjertrud, som aldri skulker en eneste trimtime, hvis hun ikke er bortreist.

Sosialt

Det er trim både på tirsdager og torsdags formiddag. Det er alltid flest deltakere på tirsdagene. Rekorden er over femti personer, og da er det trangt om plassen. Sannsynligvis fordi det hver tirsdag etter trimmen serveres utmerket formiddagsmat for et par tiere, tilberedt på omgang av deltakerne. Det er både populært og sosialt å ha tid til å sitte sammen og prate og spise etter at trimmen er ferdig.