Hatten skal ha kontorsted i Hommelvik og starter i stillingen i februar. Hun skal koordinere arbeidet til kommunene i de to vannområdene. God vannkvalitet i sjø, elv, bekk og grunnvann er målsettingen. Ansettelse av vannområdekoordinatorstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom kommunen i Nea-Nidelva – og Gaula vannområde. Koordinatoren er tiltenkt en viktig rolle i arbeidet med vannforvaltning.

– Dette blir kjempespennende og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben i februar, sier Hatten som har bodd på Midtsand de siste sju årene. I dag arbeider hun med naturtyper og kulturlandskap i Miljødirektoratet.

– Det blir helt sikker utfordrende å få folk til å trekke i samme retning og å få opp entusiasmen rundt utfordringene med god vannkvalitet. Min rolle blir å lage planer og definere hvor vi skal gjøre en innsats. Dette koser penger og vi må skaffe finansiering ved å få til samarbeid mellom flere aktører. Jeg ser frem til få flere til å trekke i samme retning for at vi skal bedre kvaliteten på vannet i kommunene, sier Lise Hatten.

Malvik er en del av Nea-Nidelva vannområde som også omfatter kommunene Tydal, Selbu, Klæbu og Trondheim, samt mindre områder i nabokommunene. Elvene Nea og Nidelva, med Selbusjøen mellom, danner hovedvassdragene i vannområdet, men utgjør i praksis ett nedslagsfelt.

Kommuner som inngår i vannområdet Gaula er Holtålen, Midtre Gauldal, Melhus, Skaun og Trondheim. Mindre områder som drenerer til vannområdet finnes i flere av de tilgrensende kommunene. Elva Gaula er 145 km lang, og er det største vassdraget i vannområdet.