Fylkesmannen har behandlet klagen, men har ikke gitt Haugan medhold.

Klagen gikk på at i den nye sentrumsplanen er det regulert inn et gatetun, som Haugan mener begrenser fremtidig utnyttelse av tomta. Det var også anført saksbehandlingsfeil på grunn av manglende underretning til klager. Haugan ville at gatetunet ble tatt ut av planen, eller at det subsidiært ble flyttet lenger vest, slik at tomta kunne utnyttes i sin helhet.

Fylkesmannen mener at kommunen har foretatt en tilstrekkelig vurdering av både fordeler og ulemper planen fører med seg.

«Vi kan ikke se at innreguleringen av gatetun ved en videreutvikling av eiendommen fra dagens bruk kan sies å være urimelig. Kommunen har etter det vi kan se lagt vekt på legitime og relevante hensyn i planprosessen, og vi har ikke funnet grunnlag for å overprøve kommunens frie skjønn i forhold til hva som totalt sett vil gi den beste arealdisponeringen i området. Vi kan ikke se at planen vil påføre klager ulemper i så stor grad at det innebærer et grovt urimelig resultat», skriver Fylkesmannen, som derfor ikke algt å sette vedtaket til side.

«Vi har ingen bemerkninger til lovanvendelsen eller skjønnsutøvelsen, og vi kan ikke se at det hefter saksbehandlingsfeil ved kommunens behandling som kan ha virket inn på vedtakets innhold", konkludere Fylkesmannen.